Beşiktaş, Dinamo Kiev'i ağırlıyor

Düzenleyen:
Beşiktaş, Dinamo Kiev'i ağırlıyor

SPOR Haberleri

Haydi Kara Kartal! Yeni stadında, taraftar arkanda, hava güzel ortam süper! Menüde Ukrayna ekibi var, Türkiye senden galibiyet ve ülke puanına katkı bekliyor

Bugün günlerden Beşiktaş. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz siyah-beyazlılar bu gece Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’i Vodafone Arena’da misafir edecek. İlk maçını kaybeden ve kendi  liginde üçüncü durumda olan bir takım Kiev. İlk mücadelesinde Napoli önünde öne geçip 2-1 mağlup olan ve grupta son sırada yer alan ekip. Beşiktaş adına maçta çok faktör var. Galibiyet paranın yanı sıra güç ve iktidar anlamına geliyor. Siyah-beyazlılar kazanırsa 1 milyon avro galibiyet primi alacak ve ayrıca gruptan çıkma adına önemli bir avantaj sağlayacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde son galibiyetini 25 Kasım 2009’da Manchester United’a karşı elde eden Kartal 2499 günlük özleme son verecek.
İştahı yerinde
İzlenime baktığımızda ise Beşiktaş’ın iştahının yerinde olduğunu görüyoruz. Her ne kadar Benfica karşısında beraberliği son anda ve Galatasaray derbisinde de 2-2’yi son bölümde yakalamış olsa da Kartal şu mesajı net şekilde veriyor: Geriye düşsem bile pes etmem. Saha ve seyirci avantajı da siyah-beyazlıların yanında. 41903 kişilik Vodafone Arena’da ciddi bir destek ve rakibe karşı baskı olacağı aşikar. Ayrıca kulvarın da Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu olması artı motivasyon. Tüm bunlar dikkate alındığında ve siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş’in oyunu okuma ve yerinde müdahaleleri düşünüldüğünde Beşiktaş bu maçtan galip ayrılır. Dileğimiz de böyle.

Beşiktaş, Dinamo Kiev'i ağırlıyor"

ŞENOL GÜNEŞ NASIL SONUCA GİDECEKLERİNİ AÇIKLADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev maçını değerlendirdi: “Kazanmak için sahaya çıkacağız. Rakibimiz disiplinli takım savunmasını ve yardımlaşmayı iyi yapan bir ekip. Bizim çok daha fazla koşmamıza gerek olan bir rakip. Çabuk oyunun yönünü değiştirmemiz gereken bir takım. Çok pozisyona giren ve az pozisyon veren bir takım olmaya çalışacağız. Keyif vermek ve aynı zamanda sonuç da almak istiyoruz. Sonuç olarak biz bu gruptan çıkmayı planlıyoruz. Sakin sabırlı, koşan ve kontrollü bir takım olmalıyız. Bunları yaparsak başarılı oluruz. Kötü bir seçenek ama gruptan çıkamazsak UEFA Kupası’na kalmayı düşünüyoruz. Oğuzhan’ın durumuna bakacağız. Ağrıları var. Kadroya alırsam değerlendiririm.
Gökhan İnler farklıydı
Daha önceki maçlarda Aboubakar ve Talisca’nın zamana ihtiyacı vardı. Yeni gelmiş, son aşamada gelmiş. Oyuncunun kendi anlayışı var, teknik direktörün anlayışı var. Aboubakar’ın fizik gücü iyi ama henüz 90 dakika oynatamadık. Bazen 5 dakika giren oyuncu maç kurtarır, bazen 90 dakika oynar kurtarır. Hepsi Beşiktaş’ın oyuncusu. Geç gelmesi, uyum sağlaması daha farklı. Mesela Gökhan İnler bu konuda daha rahat. Yabancılık çekmedi onun için daha fazla oynattım. Sürekli her maçta çok iyi oynuyorsa devam eder.’’

DİNAMO KİEV KALESİ BOMBALANACAK!

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı hazırlıklarını tamamlarken ekstra çalışma duran toplar üzerineydi. Taktik anlamında Şenol Güneş’in ekstra üzerinde durduğu duran toplardı. Siyah-beyazlılar Quaresma, Caner Erkin gibi iyi ve tehlikeli ortalar yapan isimlere bir de frikik ustası Talisca’yı eklemişti. Brezilyalı bu alandaki hünerini Benfica maçının uzatmalarında frikik golüyle gösterirken Dinamo Kiev mücadelesinde de beklenti aynı… Kaleyi gören bölgelerden kazanılan frikiklerde topun başına Talisca geçecek.
Marcelo’ya dikkat
Ayrıca gerek korner olsun gerekse sağ veya sol kanatta kazanılan serbest vuruşlarda da gözler Marcelo’nun üzerinde olacak. Gerçek bölgesi stoper olan Sambacı, geçen sezon Osmanlıspor maçında 2 got atmıştı bu sezon da Galatasaray derbisinde ağları havalandırdı. Bu gece de zaman zaman ileri çıkması ve hava hakimiyetini kullanması bekleniyor.

Aboubakar bu gece gol yazar

Galatasaray derbisinde sonradan oyuna giren ve hücumda takıma etkinlik kazandıran Vincent Aboubakar’ın, Dinamo Kiev maçında 11’de olması bekleniyor. Gerek top kontrolü gerek fizik gücü üstünlüğüyle dikkat çeken ve rakip savunmaları dağıtma özelliğini yavaş yavaş gösteren Kamerunlu oyuncu resmi maçlardaki gol şanssızlığını kırmaya çalışacak. Ortada Talisca, sağda Quaresma ve solda Caner Erkin’in servislerinde odak nokta o olacak. Aboubakar, Beşiktaş forması altındaki ilk golünü özel maçta Gaziantepspor’a atmıştı. Güneş’in 1 numaralı forveti Cenk Tosun ise maça yedek başlayacak ve gidişata göre oyuna dahil olacak.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...