Bir kaleciden ötesi: Muslera

Bir kaleciden ötesi: Muslera

SPOR Haberleri

35 gol pozisyonunun 30’unu kurtaran, rakiplerine çalım atan, isabetli pas yüzdesiyle orta saha oyuncularını bile sollayan Fernando Muslera artık bir kaleciden ötesi

Galatasaray'da Gençlerbirliği karşısında kurtarışlarıyla yine alkış alan Fernando Muslera, ligin kurtarış yüzdesi en iyi ikinci kalecisi durumunda bulunurken, performansıyla da son 10 yılın en iyi kaleci başlangıcını yaptı. Deneyimli kaleci yaptığı isabetli pas sayısı ile de ligde süre alan 336 ismin 276'sını geride bırakıp, 60. sıraya yerleşti. 2016-2017 sezonunda şu ana kadar Galatasaray'ın verdiği net gol pozisyonu sayısı 35 olurken, bunların sadece 5'i gol oldu.Yüzde 14'lük başarı ile ligin en iyi ikinci ismi olan Muslera, bir tek Volkan Babacan'ın gerisinde yer aldı. Bu alanda en kötü performans ise Volkan Demirel'e ait... Fenerbahçe'nin file bekçisi, kalesine Fernando Muslera'dan 14 gol pozisyonu az gelmesine rağmen (21), 4 gol daha fazla gol yedi (9).

SON 10 SEZONUN EN İYİ KALECİSİ
Muslera'nın ilk 7 hafta karnesi son yılların da en iyisi oldu. Sarı-kırmızılı takımın geçtiğimiz 10 sezonu incelendiğinde defansta kötü bir tabloya sahip olsa da kaleci performansında en iyi dönemini yaşıyor. Geride kalan haftalarda rakiplerine 2 de çalım atan Muslera, bunun yanında tam 189 isabetli pas atarak ligde bu sezon forma giyen 336 oyuncu arasında 65. sıraya yerleşti ve Ozan Tufan, Yasin Öztekin, Olcay, Oğuzhan, Quaresma, Gökhan İnler gibi önemli yıldızları geride bıraktı.

URUGUAY KOLOMBİYA TÜRKİYE HATTI
Uruguay'ın 7 Ekim'de evinde Venezuela'yı 3-0 yendiği maçın ardından 2-2 biten Kolombiya deplasmanında da kaleyi koruyan Muslera, uzun ve yorucu uçak yolculuklarının ardından İstanbul'a gelmiş ve ayağının tozuyla takımla birlikte Ankara'ya gitmişti.

HER EVE BİR MUSLERA
Muslera kalesinde her devleştiği maçın ardından sosyal medyada esprilere özne olmaya devam ediyor. Uruguaylı kalecinin de bu fotomontajları takip ettiği biliniyor.
Sosyal medyada Muslera sevgisi çığ gibi büyüyor. Çay ocağı başındaki fotosu binlerce kez paylaşıldı.

2
Fernando Muslera, OPTA verilerine göre Süper Lig'de bu sezon forma giyen 336 oyuncunun 172'sinden daha fazla çalım attı (2).

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...