HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fenerbahçe ve Trabzonspor yenişemedi ama mücadele keyif verdi

Düzenleyen: /
Fenerbahçe ve Trabzonspor yenişemedi ama mücadele keyif verdi
Fenerbahçe, Trabzonspor, Haber

SPOR Haberleri

Maç hızlı başladı Burak Yılmaz 5’te perdeyi açtı, 20’de sakatlanıp çıktı. 45’te Alper kişisel yetenekleriyle dengeyi sağladı. İkinci yarının başında Olcay’ın füzesinde Volkan hatalıydı. Kucka’nın yaptırdığı penaltıyı 84’te Valbuena ağlara yolladı.

M. Emin Uluç

Rakamlar ve mekâna bakıldığında Fenerbahçe mutlak favoriydi Trabzonspor karşısında. Dile kolay sadece 3 gün sonra bordo-mavililerin Kadıköy’de kazanamamasının 20. yıldönümü olacaktı. Saracoğlu’nu dolduran taraftarlar umutlu olduğu kadar endişeliydi de... Henüz 5. dakikada Kucka’nın içeriye doldurduğu topta savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz tek bir dokunuşla Volkan’ı avladı: 1-0. Fenerbahçe tribün desteğiyle bu gole cevap vermeye çalışsa da bordo-mavili savunmanın geçit vermeye niyeti yoktu. Burak’ın 20’de sakatlık sebebiyle yerine N’Doye’a bırakması sarı-lacivertli savunmayı bir nebze rahatlatsa da, ev sahibi bu durumu hücuma fazla yansıtamadı. Fenerbahçe’nin en net atağı 30’da gelişti. Isla’nın pasında Valbuena’nın vuruşunu Onur ayaklarıyla çelerek mutlak bir golü önledi. 45’te sol çaprazdan mükemmel bir vuruş yapan Alper, Kadıköy’ü ayağa kaldırdı: 1-1.

Fener 3 puanı göremedi

Fenerbahçe’nin bu moralle oyunu domine etmesi bekleniyordu, ancak Trabzonspor tahminleri boşa çıkarmaya, tarihi baştan yazmaya kararlıydı. 45 dakika sahada gezinen Van Persie’nin yerine oyuna giren Giuliano da bordo-mavilileri kararından döndürecek gibi görünmüyordu. 49’da N’Doye’a set çeken İsmail mutlak bir golü önledi. Ama 56’da Olcay’ın füzesini Volkan kapattığı köşeden kabul edince Kadıköy bir kez daha buz kesti: 2-1. Ersun Yanal, Yusuf-Onazi değişikliğiyle skoru tutma hamlesi yaptı. Aykut Hoca ise Neustadter’i kenara alıp Soldado kozunu oynayarak 4-6-0’dan komple hücuma döndü. Taraftarının da desteğiyle taarruz başlatan sarı-lacivertlilerin 82’de dengeyi sağladı. Kucka’nın elle oynamasıyla kazanılan penaltıyı Valbuena ağlara yolladı: 2-2. Sonrasında maç iki taraf için de gidip geldi ama ne sonuç değişti ne de tarih. Trabzon yine kazanamadı ama Fenerbahçe ikinci haftada da 3 puana hasret kaldı.

"Herkesten çok istiyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, teknik adam olarak Ülker Stadı’nda kazanıp ilki yaşama fırsatını son anlarda kaçırırken Burak Yılmaz’ın sakatlanmasının hamle şanslarını azalttığını söyledi. Fenerbahçe’ye başarılar dileyen ve deplasmanda alınan beraberliğin avantaj olduğunu söyleyen Yanal “Takım olarak iyi gidiyoruz ve takıma acele etmeden takviyeler yapacağız. Zirvede olacak bir Trabzonspor için uğraşıyoruz. Herkesten çok ben şampiyonluk istiyorum. Zirvede olacak bir Trabzonspor için uğraşıyoruz” dedi. 

RvP’den sıfır şut

Fenerbahçe’de 45 dakika süre alan Robin van Persie eski formsuzluğunu sürdürüyor. Hollandalı oyuncu ilk yarıda ikisi santrada altı kez topla buluştu ve dört isabetli pas attı. Hiç şut çekmemesi ise dikkat çekiciydi. Robin van Persie sadece Alper Potuk’un ilk yarı sonundaki golünde perdeleme yaptı.

Pereira’dan itiraf

Trabzonspor’un sağ beki Joao Pereira maçı değerlendirdi: Gerçekten çok zor bir maçtı. İyi başladık iki kere öne geçtik.  Avantajı koruyamadık. Maç biraz daha devam etse 3 puanı da kaybedilirdik. (Yapılan fauller için) Fauller de oyunun parçası. Kimisi taktik kimisi yanlışlıkla. Olabiliyor böyle şeyler.”

Kontra karakteri!

Karadeniz ekibinin yabancılarından Mas, “Defansif anlamda güçlü bir takımız. Ne zaman kapansak kontralarla iyi pozisyonlar buluyoruz. Geçen hafta da böyle oldu. Bunun takımın karakteri olduğunu düşünüyorum. Biraz üzgünüz çünkü oyunu tutabilme şansımız vardı” ifadesini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...