Senin hiç mi suçun yok

Düzenleyen:
Senin hiç mi suçun yok

SPOR Haberleri

Yenilirsek, millî oyuncuları sürekli oynatmayan kulüpler suçlu, zemin kusurlu, zaten rakipler çok güçlü. İyi güzel de hocam, kulüplerinde hiç süre alamayan ve bir yerde seyretme şansın olmadığı isimleri çağırmak ve onları “kurtarıcı” görmek ne demek

Türkiye olarak “istikrarsızlığa” alışık bir milletiz. Hele konu futbol olunca bir “varız” bir “yokuz.” Ancak son dönemde uluslararası boyutta hiç yokuz. Bizim isyanımız da yokluğa değil herhangi bir varlık da gösterememiş olmamıza, çelişkilere, Türk insanının aklıyla alay eder gibi verilen demeçler ve eylemlere. Neler mi? Öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu boyutundan konuya girersek... Türk futbolunun teslim edildiği Sayın Yıldırım Demirören döneminde neredeyse tazminat ödemeden gönderdiğimiz hoca yok! Terim’in istifasını kabul etmeyen hemen ardından işine son veren Demirören, sağlık durumu tartışılan Mircea Lucescu’ya gitmiş ve Rumen teknik adamla 2+1 yıllık sözleşme yapılmıştı. Ki yıllık ücret de net olarak açıklanmasa da 4 milyon avro civarıydı. Buraya kadar her şey iyi güzel. Ya sonrası...

“Kurtarıcı Berkay!”
İşte problemler sonrasında başladı. Yeni yapılanma adı altında Lucescu’nun kadroya çağırdığı isimler başlı başına soru işaretiydi. Çünkü kulüplerinde bile süre alamayanlar (Mesela kaleci Cenk Gönen) ve adı sanı duyulmamış, 2. Lig takımlarında bile oynatılmayanlar gibi çok değerli olan ay-yıldızlı ekibe davet edilmişti. Hadi onları da geçiyoruz, yenildiğimizde bahaneler çoktu. Zemin kusurlu, konfeti atan taraftar kabahatli, oyunculara çok fazla şans vermeyen kulüpler suçlu, yabancı kuralı hatalı, en önemlisi de zaten rakiplerimiz güçlüydü. Rusya yenilgisi sonrası Lucescu’nun “Böyle bir şey bekliyorduk” sözlerinin ise yenilir yutulur tarafı yoktu! Kamuoyu soruyor; Hocam iyi güzel de biz ne oynuyoruz, ne veriyoruz! Altı ayda 6 dakika oynayan ve 3 defa A millî olan Berkay’dan bizi kurtarmasını bekliyoruz. 

İSVEÇ SON MAÇI OLABİLİR
Luce’nin ipi çekildi ancak 

“Marka” değerine büyük önem veren ve gece gündüz Türk futbolu için çalışan (!) Türkiye Futbol Federasyonu, Mircea Lucescu’ya olan güvenini kaybetti. Son Rusya mağlubiyeti sonrası ipler iyice kopmuş durumda. Ancak Demirören federasyonunu düşündüren sözleşmesinin devam ediyor olması. Luce’nin görevine son verilmesi hâlinde 2019’a kadar olan ücretlerinin ödenmesi gerekecek ki, o da nereden bakılsa 3,5 milyon avro civarında bir rakam. 17 Kasım’da oynanacak İsveç maçı sonrası Lucescu’nun ipinin çekilmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...