Fenerbahçe 0-3 Arsenal maçı

Fenerbahçe 0-3 Arsenal maçı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Arsenal mücadelesinde kaybeden taraf sarı-lacivertliler oldu.

Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçında temsilcimiz nbsp;Fenerbahçe, evinde Arsenal nbsp;ile karşılaştı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi, İngiliz ekibi 2. yarıda bulduğu gollerle 3-0 kaznadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sonuçlanırken, Arsenal'e galibiyeti getiren goller 51. dakikada Kieran Gibbs, 64. dakikada Aaron Ramsey ve 77. dakikada penaltıdan Olivier Giroud'dan geldi. Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek adına deplasmanda en az 4 farklı galibiyet alması gereken sarı-lacivertlilerin rövanş karşılaşması 27 Ağustos tarihinde Emirates'te oynanacak. Fenerbahçe'de Teknik Direktör Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'a karşı kullandığı 11'e göre farklı tercihler kullandı. Sarı-lacivertliler sahaya, Volkan, Bruno Alves, Yobo, Bekir, Kadlec, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Sow, Webo 11'iyle çıktı ve Emmanuel Emenike ile birlikte Alper Potuk kulübede yer aldı. Arsenal'de ise Arsene Wenger, Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Ramsey, Rosicky, Cazorla, Walcott, Giroud 11'ini sahaya sürerken, Alman golcü Lukas Podolski'yi yedek kulübesinde bıraktı.

VOLKAN, WALCOTT'A İZİN VERMEDİ!
Mücadeleye oldukça tutuk bir görüntüde başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip yarı alanda bir türlü istediklerini sahaya yansıtamadı. Buna karşın Londra ekibi ise tehlikeli birçok tehlikeli atak geliştirmeyi başardı.
19. dakikada ilk pozisyonunu yakalayan Topçular, Santi Cazorla'nın pasında ceza alanında Theo Walcott'a Volkan'ın izin vermemesi sonrası öne geçme şansını kullanamadı. Tecrübeli file bekçisi Walcott'un vuruşunu ayakları ile uzaklaştırdı.
Bu dakikadan sonra taraftarın desteğine rağmen, Fenerbahçe istediği pozisyonları bulamazken, Arsenal de yakaladığı tehlikeleri gole çeviremedi. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.


GÖNÜL GİRDİ, ARSENAL ÖNE GEÇTİ
İkinci yarının hemen başında Bekir İrtegün oyundan çıkarken, Gökhan Gönül oyuna dahil oldu. Baskısını arttıran Arsenal'in ilk golü bulması da fazla uzun sürmedi.


51. dakikada Ramsey'in ara pasında ceza sahası sağ çaprazı içerisinde topla buluşan Theo Walcott, yerden pasını altıpas alanı içerisinde arka direkte bulunan arkadaşı Kieran Gibbs'i gördü. Defansın solunda oynayan oyuncu da tek vuruşla topu boş ağlarla buluşturdu.


RAMSEY UZAKLARDAN ATTI!
Bu dakikadan sonra da istediklerini sahaya yansıtamayan temsilcimiz, Galli oyuncu Aaron Ramsey'nin güzel vuruşu ile kalesinde 2. golü de gördü. nbsp;
64. dakikada orta alandan gelişen atakta Aaron Ramsey ceza alanı ön çizgisine kadar topu sürdü. Kendine müsait pozisyon bulan Ramsey ceza sahası dışından yerden vurdu ve kaleci Volkan'ın müdahalesi yetersiz olunca meşin yuvarlak ikinci kez ağlarla buluştu.

BİR DE PENALTI GOLÜ GELİNCE...
76. dakikada da oyunun kontrolünü tamamiyle eline geçiren Arsenal bu sefer de penaltı vuruşu kazandı. Savunmadan atılan uzun topta ceza sahası içinde topla buluşan Theo Walcott topu kontrol ederken savunmada Michal Kadlec'in müdahalesi ile yerde kaldı. nbsp;
Hakem penaltı noktasını gösterirken, Michal Kadlec'i de sarı kart ile cezalandırdı. Topun başına gelen Giroud, meşin yuvarlak ile Volkan'ı ayrı köşelere gönderdi ve Arsenal 3 farklı üstünlüğü yakaladı.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 3-0 sona erdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek adına deplasmanda en az 4 farklı galibiyet almak zorunda...(Sporx)

nbsp;GALERİYE BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...