Yılmaz Vural'dan, Roberto Carlos açıklaması

Yılmaz Vural'dan, Roberto Carlos açıklaması

SPOR Haberleri

Yılmaz Vural, TFF Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'na verilen 'Roberto Carlos ayarı' hakkında açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Roberto Carlos için değiştiği şeklinde kamuoyunda algılanan talimatname değişikliği ile ilgili olarak Sporx'e konuştu. nbsp;Yılmaz Vural; "TFF talimatnameyi değiştiyorsa ne yapabilirim ben. Kitabına uyduruyorlar. Federasyona bunu niye böyle yaptın diyecek halimiz yok. Ben bunu ifade etmemin nedeni antrenör olarak sahaya girmesi bu şartlarda mümkün değil. Çünkü, lisansı yok." dedi. nbsp;Roberto Carlos'un 'antrenör' olarak çalışmasının Türk futboluna hizmet etmiş ve pro lisans alamayan birçok isme haksızlık olacağını belirten Vural; "Antrenör gözüyle ben bunun diğer antrenörlere yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Burada Tugay Kerimoğlu, Arif Erdem, Suat Kaya, Sait Karafırtınalar gibi bir sürü antrenör arkadaşımız A, B lisanları yapmışlar, pro lisansa katılamıyorlar. Onu da yapmamaları lazım. Çünkü, prosedür lise mezunlarına pro lisans şansı vermiyor. Şimdi bizim Türk futboluna hizmet etmiş bu kardeşlerimiz, okula gidemediler diye bu işi önlerini kesiliyorsa, bir yabancı arkadaşımız yapıyorsa ne olacak? Bunu gündeme getirmek istedim. Yönetici olarak sahay çıkacak. Talimattaki değişiklik bu. O beni ilgilendirmiyor, onun antrenör olarak sahaya çıkması için sırf ismi var, dünya çapında şöhret diye ona verirse buna dedim ben." açıklamasını yaptı. nbsp;Tecrübeli teknik adam son olarak; "En azından Türkiye'nin halini görün. Bundan sonra Türkiye'nin antrenör dernekleri sahip çıkamıyorsa bu onların sorunu" diyerek sözlerini noktaladı.
YILMAZ VURAL NE DEMİŞTİ?
"Roberto Carlos gelmiş, daha topu bir sene evvel bırakmış. Peru'dan bir lisans almış. Aldığın o lisansı A yapacaksın, Pro yapacaksın. Ve şimdi Türkiye'nin çok önemli bir takımında görev alıyor. Yanlış anlaşılmasın, ama bu kadar gayri ciddi bir tavır olmaz. Eğer Roberto Carlos bu ülkede teknik direktörlük lisansı var diye çalıştırılacaksa, o zaman bizim bütün bu kardeşlerimize bu yolu açmaları gerekir. Bizler bu lisansları almak için neden bu emekleri veriyoruz? Bu kadar kolay mı bu iş? Tamam futbol oynadın, karşılığını aldın. Teknik adam olacaksan, o işin raconu neyse onu yapacaksın kardeşim. İyi futbolcusun diye iyi antrenör olacaksın diye bir kural yok. TFF'yi takip ediyorum, eğer Roberto Carlos sahaya çıkarsa ortalığı birbirine sokarım"
TALİMATNAMEDEKİ O DEĞİŞİKLİK
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 21.08.2013 tarihlitoplantısında Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13. maddesinde değişikliğe gidilmesine karar verdi.
Buna göre, Türkiye'de en az 2 sezon forma giymek kaydıyla dünyafutbolunda söz sahibi ülkelerinin milli takımlarında uzun süre oynayan yabancılar, Spor Toto Süper Lig Kulüpleri'nde "yönetici" sıfatıyla sahada görev yapabilecek. Aynı zamanda bu kriterlere uygun yabancılar, takımlarını maçlara hazırlama ve yönetme hakkına sahip olacak.
Böylece dünya futbolunda belirli bir seviyeye gelmiş, tecrübesi ve bilgisiyle Türk futboluna katkıda bulunabilecek kişiler, Türk Futbol Ailesi'ne katılabilecek. Diğer yandan yabancılara tanınan bu hak, aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, futbolculuk hayatını tamamlamış ve talimat maddesindeki kriterlere uyan kişiler için de geçerli olacak" (sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...