A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu! Portekiz, Türkiye, Çekya, Playoff C

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu! Portekiz, Türkiye, Çekya, Playoff C

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'e adını yazdıran A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu. Türkiye F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Playoff C'den gelecek takımla eşleşti. 1996, 2000 ve 2008’de Portekiz'le eşleşen A Milli Takım 3 maçı da kaybetmişti. Montella'nın öğrencileri Almanya'ya hem final hem de Portekiz'den rövanşı almak için gidiyor.

EURO 2024’e ev sahipliği yapacak Almanya’nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu’nda grup kuraları için tören düzenlendi.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nu lider tamamlayan A Milli Takım, kura çekimine 2. torbadan katıldı. Ev sahibi Almanya ile elemelerde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 20 takım kurada yer aldı.

4. TAKIM MARTTA BELLİ OLACAK

Grupları belirlenen diğer 3 takım ise 21-26 Mart 2024 tarihlerinde oynanacak play-off maçları sonrası netlik kazanacak. Play-off turunu geçmelerinin ardından takımlar finallerde yer alacak. EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

PORTEKİZ'DEN RÖVANŞI ALMAK İSTİYORUZ

Milliler, kura çekiminde 1. torbadan Portekiz ile eşleşti. Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde J Grubu'nda mücadele eden Portekiz, 10 maçın tamamını kazanarak 30 puanla gruptan lider çıktı. Akdeniz ülkesi, rakip filelere 36 gol atarak, eleme gruplarındaki en başarılı sonuçlardan birine imza attı.

Futbol tarihinde birçok rekoru elinde bulunduran Cristiano Ronaldo, bu elemelerde de ülkesi adına 10 gol kaydederek, bu başarıda ön planda yer aldı.

Ay-yıldızlılar, rakibine karşı son resmi müsabakasını 2022 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde oynadı. Tur atlayan ve finalde de rakibine üstünlük sağlayan Portekiz, Katar biletini almaya başarmıştı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası finallerinde ise Portekiz ile 3 kez karşılaştı.

1996, 2000 ve 2008’de oynanan mücadelelerin tamamında Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı.

ÇEKYA DİŞİMİZE GÖRE

Milliler, kura çekiminde 3. torbadan Çekya ile eşleşti. EURO 2008 ve EURO 2016’da aynı grupta yer alan iki ülke, bu kez Almanya’da kozlarını paylaşacak. Şampiyonada oynanan müsabakalarda Türkiye, rakibine her iki maçta da üstünlük sağladı.

İki ülke, EURO 2016 Elemeleri’nde de aynı grupta yer almıştı. Çekya, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda 15 puan topladı. Lider Arnavutluk’un ardından averajla ikinci sırada yer alan Çekya, finallere gitmeye hak kazandı.

A Milli Futbol Takımı’nın son rakibi, mart ayında oynanacak play-off maçları sonrası belli olacak. Play-off C yolunda, Gürcistan-Lüksemburg / Yunanistan-Kazakistan yer alıyor. Bu karşılaşmaların ardından bir takım Almanya biletini alacak.

EURO 2024 GRUPLARI

A Grubu: Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre

B Grubu: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya

C Grubu: İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan

D Grubu: Fransa, Avusturya, Hollanda, Play-off A kazananı

E Grubu: Belçika, Romanya, Slovakya, Play-off B kazananı

F Grubu: Portekiz, Türkiye, Çekya, Play-off C kazananı

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu! Portekiz, Türkiye, Çekya, Playoff C

SON ÜÇ TAKIM BELLİ DEĞİL

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak.

Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

EURO 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

EURO 2024, toplam 24 takımın katılımıyla 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu'nda, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu! Portekiz, Türkiye, Çekya, Playoff C

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1731001755792453816  

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...