Ankaragücü Beşiktaş maçında hayrete düşüren yabancı madde! Sahaya muşta attılar!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçında Ankaragücü taraftarlarının sahaya attığı bir yabancı madde pes dedirtti. Yayıncı kuruluş A Spor ekranına da yansıyan muştayı görenler "yok artık" dedi. Beşiktaşlı Gedson'un yeşil sahada bulup kenara getirdiği suç aletinin stada nasıl sokulduğu merak ediliyor.

Ankaragücü taraftarları Beşiktaş maçında stada muşta soktu. Adam öldürmeye yarayan bu tehlikeli suç unsurunu stada nasıl soktuğu bilinmeyen holiganlar, muşta maç sırasında Beşiktaşlı futbolculara fırlattı.

ATAKAN ÇANKAYA YİNE BAŞROLDE

Karşılaşmanın 60. dakikasında Beşiktaşlı futbolcu Muleka'nın gördüğü kırmızı kart, VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Muleka, sarı-lacivertli futbolcu Atakan Çankaya'ya topsuz alanda yaptığı müdahale sonrası karşılaşmanın hakemi Sarper Barış Saka tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

VAR uyarısıyla pozisyonu kenara gelerek inceleyen hakem Saka, kırmızı kartı iptal edip Muleka'ya sarı kart gösterdi.

Atakan, Süper Lig'de oynanan olaylı Ankaragücü - Beşiktaş maçında performansıyla dikkat çekmişti.

https://twitter.com/Besiktas/status/1615796266071359488

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynadıkların maçın ardından, tribünlerden sahaya atılan muşta ile ilgili açıklama yaptı.

Siyah-beyazlı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız MKE Ankaragücü karşılaşmasında ne yazık ki futbolda şiddete bir kez daha tanık olduk. 4 Eylül 2022'de yapılan müsabakada sahaya girerek futbolcularımıza ve maçın hakemine yönelik saldırı gerçekleştiren Ankaragücülü bir holiganın neden olduğu skandalın üzerinden çok geçmemişken yine bir Ankaragücü maçında tribünlerden sahaya direkt olarak futbolcularımızı yaralamaya yönelik bir muşta atıldı.

ÖLDÜRÜCÜ ALET STADA NASIL GİRDİ

Sahaya giren şahsın, olaydan sonra adeta kahramanlaştırıldığı bir ortamın, bugün yaşananlara zemin hazırladığına, üç maymunu oynayanlar dışında tüm kamuoyunun şahit olduğuna inanıyoruz.

Sporda şiddetin önlenmesi için ortaya konan çabalara rağmen cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu bir kez daha vurguluyor ve futbolumuzun tüm unsurlarına bu şiddete birlikte son vermek adına çağrıda bulunuyoruz."

ANKARAGÜCÜ 22 YIL SONRA ÇEYREK FİNALDE

MKE Ankaragücü, Türkiye Kupası'nda 22 yıl sonra çeyrek finale kaldı.

Türkiye Kupası'nı daha önce 1971-1972 ve 1980-1981 sezonlarında kazanan, üç kez de finalde kaybeden sarı-lacivertliler, uzun süredir bu kulvarda çeyrek finale kalamıyordu.

Son olarak 2000-2001 sezonunda çeyrek final oynayan MKE Ankaragücü, Beşiktaş'ı eleyerek kupada yoluna devam etti ve uzun süre sonra adını son 8 takım arasına yazdırdı.

https://twitter.com/Ankaragucu/status/1615766303687442457

GÖKHAN AKKAN YILDIZLAŞTI

MKE Ankaragücü'nün kalecisi Gökhan Akkan, penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarla takımını çeyrek finale taşıdı.

Tecrübeli kaleci, önce Atiba'nın penaltısını kurtardı. Gökhan, çizgi ihlali gerekçesiyle tekrarlanan penaltı atışında Atiba'nın vuruşunu yine kurtarmayı başardı. Son penaltıda Masuaku'nun şutunu da kurtaran Gökhan, iki penaltı vuruşunda kalesini kapatarak gecenin yıldızı oldu.

Ankaragücü Beşiktaş maçında hayrete düşüren yabancı madde! Sahaya muşta attılar!

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...