Aslan Rize deplasmanında altın buldu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Aslan Rize deplasmanında altın buldu

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Avrupa yorgunu Cimbom kötü oynadığı maçta çok değerli bir galibiyet aldı. Oliveira’nın şutu rakip defansa çarpıp ağlara gitti.

Rize deplasmanı Galatasaray için zorluydu. Hafta içinde yıpratıcı ve üzücü bir Bayern Münih maçı oynamışlardı. Okan Hoca zaten üçüncü bölgede bitiricilik problemi yaşadıklarını söyleyip duruyordu. Sarı kırmızılı takım orta bloğunu kalabalık tutan rakibi karşısında oyun kurmakta zorlandı. Hatta ikinci yarının ilk 20 dakikasında oyunu tutmakta da zorlandı. İlk yarı kısır ataklara sahne oldu. Hâliyle iki takım da uzaktan şutlarla şanslarını denedi. Bunlar da ya kalecilerde kaldı, veya autu boyladı.

RİZESPOR YÜKLENİYOR

İkinci yarıyla birlikte ev sahibinin hızlı atakları G.Saray’ı zorlamaya başladı. Minchev ve Zeqiri’nin sert şutları sarı kırmızılı tribünleri endişelendirdi. Bu periyotta arkadaşları oyundan düşerken, Torreira büyük bir mücadele verdi. İlerleyen bölümde Oliveira’nın on sekiz dışından şutu Emirhan’a çarparak ağlara gitti. Ardından ataklarını yoğunlaştıran İlhan Palut’un takımı Benhur’la golü bulsa da pozisyon başlangıcı ofsayttı. Cimbom iyi oynamadığı maçta üç altın puana uzandı.

İYİ BİR SERİ YAPTIK

Galatasaray’ın teknik direktörü Direktörü Okan Buruk maçı değerlendirirken, “Bireysel performanslarımız daha iyi olabilirdi. Bu üretkenliği gösteremedik. Topu rakip on sekizde oyuncularımızla buluşturmada sıkıntı var” derken, “İyi oyunculara sahibiz ama daha iyisini yapmalıyız. Ziyech’i oyuna sürdük. Bir yandan da oyuncu hazırlamaya çalışıyoruz. İyi bir seri yaptık. İcardi maç günü iğne ile sahaya çıkıyor. Futbolu ve bizi seviyor” sözlerini kullandı.

CİMBOM'UN BÜYÜK ÇIKIŞI

2023 senesinde Süper Lig’de çıktığı 31 maçta 83 puan toplayan G.Saray (ortalama 2.68), lig tarihinde bir takvim yılında en yüksek puan ortalaması yakalayan takım konumuna geldi. Yine lig tarihinde bir takımın başında en yüksek galibiyet yüzdesi (%80,4) yakalayan teknik direktör Okan Buruk oldu. Hoca, G.Saray’ın başında çıktığı 46 maçta 37 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...