Fenerbahçe'de 'yerli' harekatı: Yönetim rotasını Bundesliga'ya çevirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe'de 'yerli' harekatı: Yönetim rotasını Bundesliga'ya çevirdi

SPOR Haberleri

Geçen sezon ilk 11'de sıkça yer alan Türk oyuncuların yerini yabancılarla dolduran Fenerbahçe, yerli arayışına hız verdi. Mert Müldür için bastıran sarı lacivertlilerin, aynı zamanda gözünü Dortmund'un 24 yaşındaki ön liberosuna çevirdiği iddia edildi.

Son dakika Fenerbahçe haberi: Geçen sezon şampiyonluğu son haftalara kadar kovalayan ancak Türkiye Kupası ile yetinmek zorunda kalan Fenerbahçe, yeni sezonda bu kez şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de zirveye oynayacak bir kadro kurmak için girişimlerini hızlandıran sarı lacivertliler, İsmail Kartal yönetimindeki takıma birçok yıldız ismi kazandırdı.

SADECE FERDİ KADIOĞLU KALDI

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Edin Dzeko, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Alexander Djiku ve Rodrigo Becao gibi yabancı transferleri yapan sarı lacivertliler, kaleci Livakovic konusunda da küçük detayları halletmeye çalışıyor. Geçen sezonun banko isimlerinden sadece Ferdi Kadıoğlu sağ bekte yer alırken, orta sahaya da yerli oyuncu kullanma zorunluluğu doğdu.

"EMRE CAN İÇİN NABIZ YOKLANDI" İDDİASI

Kalede, savunmada, orta sahada ve forvette yabancı oyuncu çokluğu olan Kanarya'da İsmail Yüksek'e şans doğdu. Teknik direktör İsmail Kartal'ın, Ferdi'nin ardından ikinci yerli olarak aklındaki ilk isim İsmail Yüksek. Ön liberoda 24 yaşındaki oyuncunun görev alması bekleniyor.

Öte yandan, Sassoulo'da forma giyen Mert Müldür için ısrarını sürdüren sarı-lacivertlilerin, mavi kartla oynayabilecek Dortmund'lu Emre Can için de nabız yokladığı iddia edildi. 

2026'YA KADAR SÖZLEŞMESİNİ UZATTI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; bu iddiaların ardından Borussia Dortmund, transfer döneminde adı farklı kulüplerle anılan 29 yaşındaki Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu Emre Can’ın sözleşmesinin 2026 yılına kadar uzatıldığını duyurdu.

Son 3 sezondur sarı-siyahlıların formasını giyen Emre Can, sözleşmesinin uzatılması sonrası Dortmund’da kendini çok rahat hissettiğini ve çok çalışarak takımın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak istediğini söyledi. (Kaynak: Sabah Gazetesi - İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...