Haydi çocuklar! Milliler EURO 2024 yolunda Hırvatistan önünde

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Haydi çocuklar! Milliler EURO 2024 yolunda Hırvatistan önünde

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Millîler, Euro 2024 yolunda bu akşam Hırvatistan’a misafir oluyor. 21.45’te oynanacak maçta beraberlik Türkiye’nin gruptan çıkmasını avantajlı hâle getiriyor. İlk iki açısından büyük önem taşıyan final tadındaki mücadelede galibiyet “süper”, beraberlik ise “fena değil” niteliğinde...

Ve 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde sahne Türkiye’nin… Ay yıldızlı ekibimiz şu anda bir maçı eksik grup lideri durumunda bulunan favorilerden Hırvatistan’a misafir olacak. İlk iki yani EURO 2024 vizesi elde etmek adına bu mücadeleden puan almamız şart. Kazanırsak çok büyük avantaj sağlayacak ve ilk maçta Türkiye’de 2-0 yenildiğimiz karşılaşmanın rövanşını alacağız. Beraberlik bile bizim gruptan çıkma adına yeterli olabilir.

TEK GALİBİYETİMİZ VAR

Rakip Hırvatistan ile yaptığımız maçların karnesine baktığımızda ise durumumuz kötü. Bugüne kadar oynanan 11 maçta 1 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 6 beraberlik gördük. Millîler güçlü rakibe karşı tek galibiyetini 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 5 Eylül 2017’de Eskişehir’de 1-0’lık skorla almıştı. Tek golümüzü de Cenk Tosun atmıştı. Dileğimiz Hırvatlara karşı kötü istatistiği az da olsa pozitife çevirmek.

BU SENE YEDİNCİ SINAV

A Millî Takım, 2023 yılında 5’i resmî, 1’i de özel maç olmak üzere toplam 6 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ettik. Son maçta ise Japonya’ya 4-2 yenilmiştik.

ALTINTOP ÇOK UMUTLU

TFF Millî Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Millîleri yakından takip ediyor. Stefan Kuntz tercihinden istediği sonucu alamayan ve yönetim kurulu ile birlikte Montella değişimine sıcak bakan Altıntop bu değişimin Hırvatistan maçında pozitif havaya döneceğine inancı tam.

İTALYAN HOCALAR KÖTÜ BAŞLIYOR

Vincenzo Montella, A Millî Takım tarihinde dördüncü ve 1966’dan bu yana görev alan ilk İtalyan teknik direktör olacak (Sandro Puppo, Leandro Remondini ve Giovanni Varglien). Daha önce üç İtalyan ile çıktığımız ilk maçları kaybetmiştik.

HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MUHTEMEL 11'LER

Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Vida, Gvardiol, Sosa, Modric, Brozovic, Kovacic, Livaja, Petkovic, Brekalo
Türkiye: Uğurcan, Zeki, Kaan, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Orkun, Kerem, Hakan, İrfan Can, Bertuğ

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...