İznik’te 102 ülke 3 bin sporcu 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda buluştu... Bilal Erdoğan: Gelenekte ve gelecekte bir’iz

Düzenleyen:
İznik’te 102 ülke 3 bin sporcu 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda buluştu... Bilal Erdoğan: Gelenekte ve gelecekte bir’iz

SPOR Haberleri

Yüz iki ülkeden 3 bin sporcunun katılacağı Geleneksel Sporlar 4. Dünya Göçebe Oyunları coşku ve heyecan bu yıl İznik'te tekrarlanıyor.

Hasan SARIÇİÇEK

40 BRANŞTA KIYASIYA YARIŞ

Bursa İznik’te 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde geçekleştirilecek 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’nda  40’dan fazla geleneksel sporların yanı sıra dünya mutfağından eşsiz lezzetler, kültür-sanat ve sportif etkinlikler sergilenecek. Özellikle atlı oyunlar, ulusal güreşler, geleneksel okçuluk dallarında birbirinden güzel ve heyacan dolu müsabakalar izleyeceğiz.

İznik’te 102 ülke 3 bin sporcu 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda buluştu... Bilal Erdoğan: Gelenekte ve gelecekte bir’iz
Bugün binicilik, okçuluk, geleneksel çocuk oyunları, çocuk obası sanat atölyelerinin yanı sıra Kökpar-kökbörü, geleneksel okçuluk ve atlı okçuluk müsabakaları yapılacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK OYUNLARI

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları’nın Orta Asya'daki geleneksel sporlar ve Türk kültürü'nün yaşatılmasını amaçladıklarını söyledi. 
Erdoğan, “Spordan sanata, gastronomiden geleneksel spor deneyimlerine dek pek çok etkinliği içerisinde barındıran oyunlar her şeyden önce; kültürel ve tarihi mirası korumayı ve yaygınlaştırmayı, kültürlerarası iletişimi, dostluk ve uyumu güçlendirmeyi ve geleneksel oyunları ve yarışmaları dünya çapında yaygınlaştırmayı teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi.

AŞÇILAR MARİFETLERİNİ SERGİLEYECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları Komite Başkanı Hakan Kazancı, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları adına Hadi Tunuslu’nun da yakından takip ettiği organizasyonda dünya mutfaklarından çeşitli lezzetlere, gastronomi etkinliğinde ise 20 ülkenin mutfağı, kendi ülkelerini temsilen en iyi aşçılar tarafından tanıtılacak. Özellikle evrensel tatlar, İznik köylü pazarı, yöresel ikramlarda bulunulacak.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...