Minderin efendisi Rıza Kayaalp

- Güncelleme:
Minderin efendisi Rıza Kayaalp

SPOR Haberleri

Güreşçimiz finalde Azeri Shariat’i 2-1 yendi. 22 yaşındaki Adem Burak’ın da şampiyon olması sevincimizi katladı

Rıza Kayaalp Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda çıktığı 130 kilo grekoromen finalinde Azerbaycanlı Sabah Shariat’i 2-1 yenerek 12. defa altın madalyaya uzandı. Zorlu geçen müsabakayı bir ihtar ve rakibini minder dışına iterek iki puanla galip tamamlayan efsane sporcumuz, Avrupa şampiyonluğunda bir başka efsane isim Aleksandr Karelin’i de yakalamayı başardı. Rıza bir şampiyonluk daha alırsa Avrupa güreş tarihinin en çok şampiyon olan sporcusu unvanının sahibi olacak. 

ADEM ŞAMPİYONU YIKTI

Sevincimiz bununla sınırlı değildi. 55 kiloda Adem Burak Uzun da Avrupa Şampiyonu oldu. 22 yaşındaki genç sporcumuz finalde karşılaştığı son dünya ve Avrupa Şampiyonu Azerbaycanlı Eldaniz Azizli’yi 11-3 gibi müthiş bir skorla yenerek mindere damgasını vurdu. 87’de Ali Cengiz gümüş madalyada kalırken, 77’de Yunus Emre Başar bronz kazandı. 82 kiloda Burhan Akbudak turnuvada finale çıktı ve Ukrayna’dan Filchakov’un rakibi oldu. 67’de Murat Fırat, 72’de Selçuk Can bronz maçları yapacak.

REKORU KIRACAĞIM

Rıza Kayaalp, “12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin gibi büyük bir şampiyonun rekorunu egale etmek de bize nasip oldu. İnşallah seneye de kırarız. Dile kolay grekoromen gibi zorlu bir branşta 13 tane final yapmak. Söylemesi çok kolay geliyor ama onu bir de bana sorun” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...