Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Samet Gümüş’ün hayatı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Samet Gümüş’ün hayatı

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli boksör Samet Gümüş, Avrupa Boks Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Türk spor tarihine altın harflerle yazıldı. 22 yaşındaki genç boksör, erkekler 51 kiloda Avrupa şampiyonu olarak ülkesine gurur yaşattı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen şampiyonada rakiplerini geride bırakan Gümüş, finalde Macar Atila Bernath'ı mağlup ederek zafere ulaştı. Peki Samet Gümüş kimdir? Kaç yaşındadır? Merak edilen tüm detaylar şöyle...

Milli boksör Samet Gümüş, Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Türk sporuna unutulmaz bir zafer kazandırdı. Gösterdiği üstün performansla erkekler 51 kiloda zirveye çıkan 22 yaşındaki sporcu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen organizasyonda rakibi Macar Atila Bernath'ı mağlup ederek altın madalyayı kucakladı. Peki Samet Gümüş kimdir? Milli Boksör Samet Gümüş'ün hayatı ve kariyeri hakkında işte tüm detaylar...

Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Samet Gümüş’ün hayatı - 1. Resim

AVRUPA ŞAMPİYONU TÜRK BOKSÖR SAMET GÜMÜŞ OLDU!

Paris 2024 Olimpiyatları'na katılma hakkını daha önce elde etmiş olan Samet, final mücadelesinde üstün bir performans sergileyerek 3 raunt sonunda hakemlerin 4'ünden daha yüksek puan alarak şampiyonluğa ulaştı. Türkiye'nin 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'ndaki başarısını taçlandıran bu zaferle birlikte, Türk sporu yeni bir kahraman kazandı.

Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Samet Gümüş’ün hayatı - 2. Resim

SAMET GÜMÜŞ'ÜN HAYATI VE KARİYERİ

Samet Gümüş, 9 Mayıs 2001 doğumlu Türk boksörlerinden biridir. Fenerbahçe ve Türk milli takımı adına sahaya çıkan genç sporcu, 51 kiloda mücadele etmektedir. Polonya'nın Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda finalde Cezayir asıllı Fransız sporcu Billal Bennama'ya karşı mücadele vermiş ve gümüş madalya kazanmıştı. Ancak bu sefer, Avrupa şampiyonluğuna uzanan yolda büyük bir başarı elde etti.

Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Samet Gümüş’ün hayatı - 3. Resim

Gümüş'ün zaferi, Türk boks camiası için gurur verici bir olay olmasının yanı sıra, genç sporcular için de ilham verici bir örnek teşkil etmektedir. Samet Gümüş'ün gelecekteki başarıları ve uluslararası arenadaki temsil gücü Türk boksunun yükselen değerleri arasında yer almasını sağlayacak gibi görünmektedir.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...