Vincent Aboubakar'dan Lucescu'ya olay hareket! ÖZET / Beşiktaş - Dinamo Kiev (1-0 Maç Sonucu)

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Vincent Aboubakar'dan Lucescu'ya olay hareket! ÖZET / Beşiktaş - Dinamo Kiev (1-0 Maç Sonucu)

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son Dakika Beşiktaş haberi... UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Dinamo Kiev'le eşleşen ve Ukrayna devini ilk maçta 2-3 mağlup eden Beşiktaş evindeki rövanş maçını da 1-0 kazanarak adını gruplara yazdırdı. Galibiyet golünü atan Vincent Aboubakar gol sevinci sırasında Dinamo Kiev'in hocası Lucescu'ya ağzının payını verdi. Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılım payı olan 2.94 milyon euroyu kasasına koydu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Dinamo Kiev'i eleyerek gruplara kaldı.. İlk maçı Bükreş'te son dakika golüyle 2-3 kazanan Siyah-Beyazlılar bu kez seyircisi önünde 1-0 kazandı. Grup kuraları yarın çekilecek.

BEŞİKTAŞ - DİNAMO KİEV (1-0) ÖZET İZLE

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1697328060284981655   

ÇILGIN ABOUBAKAR

Beşiktaş 52. dakikada öne geçti. Gedson'un soldan ceza sahası önüne gönderdiği pasta topla buluşan Aboubakar; Tymchyk, Shaparenko ve Popov üçlüsünden sıyrılıp kale sahası önü sol çaprazından çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Bushchan'ın solundan köşeye gitti: 1-0.

Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Vincent Aboubakar, siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü attıktan sonra Dinamo Kiev yedek kulübesi önünde sevinerek, ilk maçtan sonra; ‘Beşiktaş’a karşı değil, Afrika Milli Takımı’na karşı oynadık’ diyen Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu’ya tepki gösterdi.

31 yaşındaki oyuncu, gol sevincini Gambialı futbolcu Omar Colley ile birlikte Dinamo Kiev yedek kulübesinin önünde gerçekleştirdi.

Vincent Aboubakar'dan Lucescu'ya olay hareket! ÖZET / Beşiktaş - Dinamo Kiev (1-0 Maç Sonucu)

Aboubakar gol sevinci sırasında Lucescu'nun önüne giderek bir harekette bulundu. Hakem sarı kart gösterdi. Lucescu Beşiktaş için "Afrika karması gibi" demişti...

BİR SEZONLUK ARANIN ARDINDAN

Beşiktaş, bir sezonun aranın ardından yeniden Avrupa kupalarında gruplara kaldı.

2021-2022 sezonunda Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip aynı sezonda ligi 6. sırada tamamladığı için bir sonraki sezon Avrupa'da mücadele etme hakkı kazanamadı.

Geçen sezon Avrupa'ya gidemeyen siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarını kayıpsız atlatarak gruplara kalmayı başardı.

ABOUBAKAR 1 GOL DAHA ATARSA...

Beşiktaş'ı Dinamo Kiev karşısında 52. dakikada attığı golle öne geçiren Vincent Aboubakar, bu sezonki tüm gollerini kaydettiği Avrupa arenasını yine boş geçmedi.

Maçı tek golünü atan Aboubakar, sezonun ilk golünü UEFA Avrupa Konferans Ligi İkinci Turu'nda Arnavutluk ekibi Tirana karşısında kaydetmişti. Neftçi ile oynanan üçüncü tur maçlarında da birer gol atan Kamerunlu oyuncu, Dinamo Kiev maçlarında birer gol kaydederek bu sezon 5. gol sevincini yaşadı.

Ligde henüz golü bulunmayan siyah-beyazlı oyuncu, VavaCars Fatih Karagümrük'le oynanan sezonun ilk maçında bir penaltı vuruşunu gole çevirememişti.

Beşiktaş formasıyla Avrupa'da 11. golünü atan Aboubakar, 1 gol daha atması halinde 12'şer golle Beşiktaş'ın Avrupa'da en golcü yabancı oyuncuları olan Bobo ve Ricardo Quaresma'yı yakalayacak.

Vincent Aboubakar'dan Lucescu'ya olay hareket! ÖZET / Beşiktaş - Dinamo Kiev (1-0 Maç Sonucu)

Vincent Aboubakar'dan Lucescu'ya olay hareket! ÖZET / Beşiktaş - Dinamo Kiev (1-0 Maç Sonucu)

Stat: Beşiktaş Park

Hakemler: Joao Pinheiro, Bruno Jesus, Luciano Maia (Portekiz)

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Necip Uysal, Colley, Onur Bulut, Hadziahmetovic, Salih Uçan (Dk. 89 Chamberlain), Gedson Fernandes, Rashica (Dk. 76 Zaynutdinov), Muleka (Dk. 75 Rebic), Aboubakar (Dk. 81 Cenk Tosun)

Dinamo Kiev: Bushchan, Tymchyk (Dk. 89 Benito), Popov, Syrota, Dubinchak, Karavaev, Sydorchuk (Dk. 85 Brazhko), Shaparenko (Dk. 76 Andriyevskiy), Voloshyn (Dk. 76 Diallo), Buyalskiy, Vanat

Gol: Dk. 52 Aboubakar (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 30 Shaparenko, Dk. 39 Sydorchuk, Dk. 48 Popov (Dinamo Kiev), Dk. 33 Onur Bulut, Dk. 34 Colley, Dk. 53 Aboubakar, Dk. 58 Rosier, Dk. 72 Muleka, Dk. 82 Salih Uçan (Beşiktaş)

YENİLGİSİZ KARTAL

Beşiktaş bu sezon Avrupa'da oynadığı 6 maçı da kazandı... UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2. ön eleme turunda Arnavutluk ekibi Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla eleyen Beşiktaş, bir sonraki aşamada Azerbaycan temsilcisi Neftçi'yi 3-1 ve 2-1'lik skorlarla saf dışı bıraktı.

Siyah-beyazlı ekip, Dinamo Kiev'i de ilk maçta uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yendi.

ŞENOL GÜNEL NE DEDİ?

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş - Dinamo Kiev maçının basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcının sözlerinden satırbaşları...

"Avantajlı bir skorla sahaya çıkıyoruz. İlk maçtaki oyun birbirimizi tanımaya imkan verdi. Bütün amacımız turu geçmek. Oyuncular da iyi çalıştı. Çalışmamızın karşılığını almak istiyoruz.

Şu aşamada mümkün olduğunca hazır oyuncularla devam etmek istiyoruz. Amartey ve Masuaku yok. O mevkiler için sıkıntımız olacak ama daha önce orada oynayan oyuncular var. Onlar da elinden gelen gayreti gösterecektir. Görev alacak tüm oyuncular elinden geleni yapacaktır.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...