3.7 milyon dolarlık soygun

Düzenleyen:
3.7 milyon dolarlık soygun

T-Otomobil Haberleri

Tata Motors’un sahip olduğu şirket, geçtiğimiz Salı gecesi büyük bir soyguna uğradı.

Çaldıklarıyla yetinmeyen hırsızlar geri döndüler ve biraz daha çaldılar. Jaguar Land Rover kötü bir hafta geçiriyor.  Çalıntı bir kamyon kullanan suçlular, İngiltere’deki fabrikadan yaklaşık 3.7 milyon dolarlık (13.6 milyon lira) motoru çalarak kaçtılar. Güvenlik kameralarının her şeyi kaydettiğini bilmelerine rağmen çekinmeyen hırsızlar yüklemeyi yaptıktan sonra çalıntı ürünlerle birlikte kayıplara karıştılar.

“Kayıplara karıştı” tabiri muhtemelen bu olay için en doğru kullanım olacaktır, çünkü gerçekten de yalnızca altı dakikada soygunu tamamlayan hırsızlar amatör olmaktan çok uzak görünüyorlar. İddialara göre, çalıntı kamyon başka bir bölgede boşaltan hırsızlar fabrikaya geri dönerek soyguna devam ettiler.

Bir Jaguar Land Rover sözcüsü, "Solihull üretim tesisindeki motorların çalınmasını araştırmak için West Midlands Polisi ile yakın bir şekilde çalıştığımızı doğrulayabiliriz” dedi. "Bu motorların bulunması ile sonuçlanacak bir bilgi verene ödül verilecek” diyerek sözlerini bitirdi.

Çalınan aracın sürücüsünün, tesise girmek için gerekli belgeleri bulunduğuna inanılıyor. Bununla birlikte, Solihull Polisi olayın iç kaynaklı bir iş olup olmadığı konusunda spekülasyon yapmak istemiyor.

Polis yetkilileri, iki parçalı soygun sırasında kullanılan römorku bulmayı başardılar ancak elbette tamamen boştu.

Kaynak: http://tr.motor1.com

Motor1.com Türkiye

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...