HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ailenin en güçlüsü geldi

Düzenleyen: /
Ailenin en güçlüsü geldi
Yeni Honda Civic, RS, , Haber

T-Otomobil Haberleri

Geçtiğimiz yıl ekim ayında lansmanı yapılan Yeni Honda Civic’in en güçlü versiyonu RS, 20 Şubat’ta basına tanıtıldı. Öncelikle şunu belirtelim bu araç, Civic sedanın diğer versiyonları gibi Honda’nın Şekerpınar fabrikasında üretiliyor.

Ali Çelik 

Yol testleri Avrupa’daki meşhur Nürburgring pistinde gerçekleşen RS, yeni geliştirilen ileri teknoloji ürünü 1.5L VTEC turbo beslemeli bir motor kullanıyor. Kaputun altında ürettiği 182 beygirlik güç, 7 ileri CVT şanzımanla desteklenmiş. 220 Nm tork değeriyle önceki nesil 1,8 VTEC’e oranla daha verimli. Sadece 8 saniyede 100 km hıza ulaşan araç ortalama 6 litrelik bir tüketim değeri sunuyor, ben test sürüşünde 8 litrenin biraz üstüne çıktım. Nede olsa İstanbul trafiği… Civic RS spor bir sedan, 17 inç jantlar, siyah ön ızgara ve bagaj kapağındaki RS logosuyla oldukça hırçın dursa da, 4 kapılı geliş iç hacmi, 520 litrelik bagajıyla da tam bir aile otomobili diyebilirim. 109 bin 900 TL etiket fiyatı onu Civic ailesinde en üst sıraya yerleştiriyor ama bu araç zaten yeni motoru ve donanımlarıyla satıştaki tüm Civic’lerin en iyisi. 

Ailenin en güçlüsü geldi
125 milyon TL yatırım
İstanbul’da düzenlenen tanıtımında Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, yeni Civic sedanın 4 binden fazla satışıyla Honda’nın Avrupa pazarındaki aralık ayı satış lideri olduklarını söyledi. Sümer şu şekilde devam etti: Yeni Civic, 2016 yılında satışta olduğu yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde 6 bin 623 adet satışa ulaştı. Benzinli ve LPG’li motor seçeneklerinden sonra Civic RS modeli müşterilerimizin algısını apayrı bir yere taşıyacak.  Bugüne kadar üretilen en sportif Civic için fabrikamıza 125 milyon liralık yeni bir yatırım yaptık. Araca yurt dışından da ilgi büyük, 400 kişilik yeni istihdam planımızla yakında çift vardiya çalışmaya başlayacağız. Honda olarak 2017 pazarında yüzde 25 büyüme planlıyoruz.”

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...