Bakan Özlü'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Elon Musk görüşmesi açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Özlü'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Elon Musk görüşmesi açıklaması

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil konusunda iddialı konuşan Bakan Faruk Özlü “Şu anda ‘sipariş alıyoruz’ desek milyon mertebesinde sipariş alırız” dedi.

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun aktardığına göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşların yerli marka otomobil projesini sahiplendiğini söyleyen Bakan Faruk Özlü “Şu anda ‘sipariş alıyoruz’ diye piyasaya çıksak, milyon mertebesinde sipariş alırız” dedi. 

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın Türkiye ziyaretine de değinen Özlü şunları söyledi: 

"Görüşmede ben de vardım. Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Kendi kurduğu fabrikaların sorunları olduğunu ve bunları çözmek için uğraştığını söyledi. Tesla başarı bakımından arzu ettiği seviyeye ulaşırsa, bunun fabrikalarını dünyanın muhtelif yerlerine kuracağını söyledi. Türkiye’yi de konuştuk ama ‘kendi fabrikalarının sıkıntılarını çözdükten sonra bunu düşünebilirim’ dedi." 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...