Nissan'dan yakıt tüketimi verilerinde 'hile' itirafı

Düzenleyen:
Nissan'dan yakıt tüketimi verilerinde 'hile' itirafı

T-Otomobil Haberleri

Nissan bugün yaptığı açıklamada, egzoz emisyonları ve yakıt tüketimi hakkındaki verilerin kasıtlı olarak "değiştirilmiş" olduğunu itiraf etti.

Şirket, geçen yıl yaşanan skandalın ardından Nissan'ın geçen yıl yürüttüğü operasyonların testleri sırasında ortaya çıkan tahriflerden kaç otomobilin etkilendiğini ise söylemedi.

Testte ayrıca, egzoz emisyonları ve yakıt ekonomisi ile ilgili denetim raporlarının "öngörülen test ortamından saptığı" ve "değiştirilmiş ölçüm değerlerine dayanarak" hazırlandığı belirtildi.

Nissan, yaşanan son sahte veri skandalından sonra ise "tam ve kapsamlı bir soruşturma" sözü verdi.

VERİLER YENİDEN KONTROL EDİLDİ

Nissan, yaşanan skandal üzerine "güvenilir" verileri yeniden kontrol ettiğini ve GT-R hariç tüm araçların Japon güvenlik standartlarını karşıladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Nissan, örnekleme testlerine tabi olan tüm modellerin Nissan'ın yakıt ekonomisi için teknik özelliklerini garanti ettiğini teyit etmek için verileri yeniden doğruladı. Bu, Nissan tarafından açıklanan rakamlarda hiçbir hata olmadığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Nissan, geçen Ekim ayında ortaya çıkan bir diğer yakıt tüketim verisi skandalından sonra 1.2 milyon aracını piyasadan geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...