HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin'de sürücüsüz otobüsler yollara çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin'de sürücüsüz otobüsler yollara çıktı
Çin, Sürücüsüz Otobüs, Otopilot, , Haber

T-Otomobil Haberleri  / AA

Teknolojinin gelişmesiyle beraber sürücüsüz araçlar da yollara çıkmaya başladı. Sürücüsüz araçlar denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri ABD merkezli Tesla olurken, Çin'de ise sürücüsüz otobüsler test sürüşlerine başladı.

Çin'de Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'da sürücüsüz yolcu otobüsleri test ediliyor. WeRide ve Yutong Grup tarafından geliştirilen akıllı kent içi ulaşım araçları, kentte test sürüşüne başladı.

Vatandaşlar, pilot uygulamanın olduğu hatlarda, biniş için cep telefonuyla ücretsiz randevu alarak teste katılabiliyor. Sürücüsüz otobüs, akıllı sensörleri sayesinde şerit değiştirerek trafikte ilerleyebiliyor.

Merkezi Guangcou'da bulunan WeRide, sürücüsüz araç teknolojisini kent içi ulaşım, yük taşımacılığı ve temizlik hizmetlerine uyarlamayı hedefliyor. Şirketin sürücüsüz temizlik aracı 'Robosweeper', Nanşa ilçesinde mayıstan bu yana testlerini sürdürüyor.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...