Otomobil devi Volkswagen Çin'deki fabrikasında üretimi durdurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devi Volkswagen Çin'deki fabrikasında üretimi durdurdu

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Volkswagen, Çin'deki bir fabrikasında COVID-19 (koronavirüs) vakaları artış gösterince üretimi durdurma kararı aldı. Almanya merkezli otomobil üreticisi, otomobil piyasasında satış rakamlarının büyük bir kısmını elinde tutuyor.

Çin, yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ediyor. Hızla artan vaka sayılarının ardından ülkedeki önlemler sıkılaştırılırken, uluslararası firmalar da çeşitli tedbirler almaya başladı. Bu şirketlerden biri de Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen. 1937 yılında Berlin'de kurulan otomobil devi, üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Çin'de hızla artan COVID-19 vakalarının ardından Volkswagen, Chengdu kentinde bulunan fabrikasında üretimin pandemi sebebiyle geçtiğimiz hafta durdurulduğunu açıkladı. Şirket ayrıca, Changchun kentindeki fabrikada da parça eksikliği nedeniyle 5 ürün bandından 2'sinde üretimin beklemeye alındığını bildirdi. Diğer fabrikaların normal çalışmalarına devam ettiği fakat durumun istikrarsız ilerlediği de aktarıldı.

Alman otomobil şirketi BMW, Çin'deki fabrikalarında üretimin normal devam ettiğini fakat ofis çalışanlarının evden çalışma sistemine geçtiğini açıklamıştı. 

VOLKSWAGEN'DEN REKOR KAR

Denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin araştırmasına göre, dünyanın en büyük otomobil üreticileri rekor karlar elde etmeye devam ediyor. EY, 16 otomobil üreticisinin ocak-eylül dönemi finansal sonuçlarına ilişkin analiz araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, yarı iletken (çip) arzının iyileşmesi ve lüks araçlara olan güçlü talep, otomobil üreticilerinin iyi kar elde etmesini sağlıyor.

16 şirketin hem toplam satışları hem de toplam karları, üçüncü çeyrekte şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Faaliyet karı açısından Mercedes-Benz, yaklaşık 5,2 milyar avro ile ilk sırada yer alırken, Mercedes Benz'i, 4,7 milyar avro ileVolkswagen izledi. Alman lüks otomobil üreticisi BMW ise 3,7 milyar avroluk faaliyet karı ile beşinci sırada yer aldı.

(İHA / AA)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...