Ek MTV için gözler Anayasa Mahkemesi'nde

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ek MTV için gözler Anayasa Mahkemesi'nde

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

27,5 milyon araç sahibinden yüzde 20’si ‘Ek MTV’yi ödedi; kalanların gözü yüksek yargıda.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Haziran ayında Meclis’te kabul edilen torba yasa teklifi ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması maksadıyla, 2023’te bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki defa ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Düzenleme CHP tarafından iptal edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesine taşınmıştı. Yüksek mahkeme 27,5 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren kararını perşembe günü verecek. Ek vergiden ilk dönem için 16,3 milyar TL tahsilat beklenirken, düzenlemenin Anayasa Mahkemesinin gündemine taşınmasının ardından ödemenin 3,4 milyar TL olduğu, tahsilat oranının da yüzde 20’de kaldığı belirtiliyor.

Düzenlemenin Anayasaya aykırı bulunarak iptal edilmesi durumunda Yüksek Mahkeme’nin kararları geriye dönük olarak uygulanamayacağı için vergisinin ilk taksitini ödeyenlerin dava yoluna başvurması gerekiyor. Dava açanlar verginin faizi ile tahsilini isteyebilecek. Anayasa Mahkemesinin düzenlemeyi iptal etmemesi durumunda ek MTV’nin ikinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de yapılamıyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...