Yerli otomobil Togg’dan milyonların merak ettiği soruya cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin Otomobili Togg için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek ilk Togg modeli olan C-SUV’un 29 Ekim günü seri üretime geçmesiyle milyonlarca vatandaş Togg’a ilişkin detayları merak eder oldu. Bu sorulardan biri Togg’un resmi sosyal medya hesaplarındaki bir paylaşımla cevap buldu.

Türkiye’nin ilk elektrikli, Avrupa’nın ise doğuştan elektrikli ilk otomobili olan Togg, seri üretime geçti. 29 Ekim’de Gemlik’teki Togg’un üretim kampüsünde düzenlenen görkemli açılış töreninde yerli otomobile ilişkin onlarca yeni bilgi ortaya çıktı. Şubat 2023’te ön siparişe açılacağı belirtilen Togg’un Mart 2023’te yollara çıkacağı açıklandı.

Twitter, YouTube ve LinkedIn gibi sosyal medya ağlarında aktif olarak paylaşımlar yapan Togg, son olarak milyonların merak ettiği bir konuya daha açıklık getirdi. ‘e-Nasıl’ isimli bir seri başlatan Türkiye’nin Otomobili ilk videoda elektrikli otomobillerin nasıl çalıştığını aktardı.

TOGG ANLATTI: ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER NASIL ÇALIŞIR?

Togg, resmi

hesabından yapılan ‘e-Nasıl çalışır bu elektrikli otomobiller?’ başlıklı videoda şu şekilde bir açıklamaya yer verildi:

“Elektrikli otomobiller enerjilerini petrol türevi fosil yakıtlar yerine elektrikten alan otomobillerdir. Her ne kadar hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobiller de elektrikli otomobiller kategorisinde sayılsalar da aynı zamanda içten yanmalı motora sahiplerdir ve doğuştan elektrikli otomobiller gibi yüzde 100 elektrikli değillerdir. 

Yerli otomobil Togg’dan milyonların merak ettiği soruya cevap

Bu otomobiller fosil yakıt kullanmadıkları için emisyona yol açmazlar, bu da onları çevre dostu yapar. Elektrikli otomobillerin hareket etmesi için gerekli olan elektrik enerjisi otomobilin altında yer alan büyük bir batarya tarafından sağlanır. Bu da aracın yol tutuş karakterini iyileştirir. Bataryanın içinde birçok modül vardır, her bir modül de farklı hücrelerden oluşur. Tıpkı bir insan bedeni gibi. Elektrik motoru bataryadan aldığı enerjiyle otomobilin hareket etmesini sağlar. Bu motorlar içten yanmalı motorlara kıyasla yüksek tork ve yüksek devir değerlerine sahip olduklarından otomobillerde şanzımana da gerek kalmaz. Bu sayede hem daha konforlu hem de daha performanslı bir sürüş mümkün olur. 

Kısacası tamamen elektrikli olan otomobiller çevreci olmalarının yanı sıra daha az parçayla daha yüksek performans verirler. Bizim de istediğimiz tam olarak bu.”

TOGG ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASASINA GİRİŞ YAPACAK

Dünyada elektrikli otomobillerin öneminin arttığı bu dönemde Türkiye de elektrikli otomobil pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. 2019 yılında tanıtılan ve temelleri atılan Togg, sadece 4 yıl gibi kısa bir sürede ilk otomobil modelini satışa sunacak. 

Yerli otomobil Togg’dan milyonların merak ettiği soruya cevap

Togg’un bayilik sistemiyle satış gerçekleştirmeyeceği açıklandı. İstanbul Zorlu Center’da ilk temas noktasını açmaya hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, gelecek yıl 19 farklı temas noktası açacak. Satış sonrası temas noktaları ise Şubat ayına kadar 20’ye çıkacak. 

Togg’un versiyonları ve renklerine gelecek olursak, bu bilgiler de yayınlandı. İlk olarak, Togg’un arkadan itişli ve 4 çeker olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüleceğini belirtelim. Yerli otomobil 6 renk seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Her bir renk Türkiye’nin farklı bölgelerinden ilham alırken, isimleri kadar renklerin tonları da dikkat çekiyor; ‘Anadolu’ kırmızısı, ‘Gemlik’ mavisi, ‘Kapadokya’ beji, ‘Oltu’ siyahı, ‘Kula’ grisi, ‘Pamukkale’ beyazı. 

2023 yılında C-SUV modelini piyasaya sürecek olan Togg, 2025’de C-Sedan, 2026’da C-X Coupe modellerini piyasaya sürecek. 2030’a kadar SUV ve MPV modellerinin de satışa sunulması planlanıyor. 2023 yılında 20 bin adet Togg otomobil üretilmesi hedefleniyor. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...