Aksungur İHA’dan bir ilk daha: Bu defa 30 bin feette

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TUSAŞ tarafından geliştirilen milli İHA'lardan (insansız hava aracı) Aksungur, bir ilke daha imza attı. TUSAŞ, Aksungur'un yeni başarısını sosyal medyada bir video eşliğinde paylaştı.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Aksungur İnsansız Hava Aracı (İHA), bir ilki daha gerçekleştirdi. TUSAŞ Motor Sanayii tarafından TEI-PD170 motorlarıyla birlikte havalanan Aksungur, 2 saat 30 dakikalık uçuşunda 30 bin feet’lik yüksekliğe ulaştı.

https://twitter.com/TUSAS_TR/status/1724057432219885852

Türk Havacılık Uzay Sanayi resmi X (Twitter) hesabındaki paylaşımında gelişmeyi, "AKSUNGUR bulutların üzerinde yeni bir başarıya imza attı. Milli olarak geliştirilenTEI-PD170 motoruyla 30 bin ft. yükseklikte uçuş gerçekleştirdi." ifadesini kullandı. 

AKSUNGUR'A YERLİ MOTOR 

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Aksungur İHA, azami uçuş yüksekliğini milli motorla birlikte aştı. TUSAŞ Motor Sanayii tarafından üretilen TEI-PD170 motorlarıyla birlikte havalanan Aksungur, 2 saat 30 dakikalık uçuşunda 30 bin feet’lik yüksekliğe ulaştı. Böylece milli imkanlarla üretilen motorla birlikte Aksungur bir başarıya daha imza attı.

Aksungur İHA özellikleri neler? TUSAŞ'ın resmi internet sitesindeki açıklamasına göre, Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Kesintisiz Çok Rollü İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için Anka - Aksungur İHA Sistemi; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir. Aksungur 25000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel motoruna sahiptir.

Aksungur İHA'nın teknik özellikleri ise şu şekilde:

•    Kanat açıklığı: 24 metre

•    Yatay uzunluk: 11.6 metre

•    Havada kalış süresi: 50+ saat

•    Faydalı yük kapasitesi: 750+ kg

•    Link menzili: 250+ km

•    Motor: 2×170 HP

•    Maksimum irtifa: 40.000 ft

•    Azami kalkış ağırlığı (MTOW): 3.300 kg

•    Motor tipi: PD-170 Çift Turbo Dizel

•    Taaruz/Deniz Karakol Görevi: 750 kg Harici Yük ile 25 kft’te 12 saat

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...