Bilim adamlarımızın gözü uzayda, yeni adımlar yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bilim adamlarımızın gözü uzayda, yeni adımlar yolda

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “İMECE-1, İMECE-2 ve İMECE-3 ile 2027’ye gelindiğinde üç uydumuz eş zamanlı çalışacak. Türkiye artık sadece uydusunu yapan değil, takım uydusunu yapan bir ülke olacak” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Türkiye Yüzyılı”nın ilk yılında gözlerini uzaya çevirdiklerini söyledi. Milli Uzay Programı’nın 10 başlığından birinin “Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya gönderilmesi” olduğunu dile getiren Mandal, “Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesine toplumumuzun gösterdiği ilgi ve beklentilerin yüksek düzeyde olduğunu görmek bize mutluluk ve sorumluluk verdi” diye konuştu.

"2026'DA UZAYA YOLCULUK DEVAM EDECEK"

Gezeravcı’nın uluslararası uzay istasyonunda (UUİ) 13 bilimsel deney gerçekleştireceğini, bu deneylerin ülke adına önemli olduğunu vurgulayan Mandal “13 deneyin sonuçlarını heyecanla bekliyoruz. Bunun öncesinde 2023’te İMECE uydumuzu fırlattık. Bunun devamında yine iki önemli misyon gelecek. Bunlardan bir tanesi Türksat 6A projemiz. Haberleşme uydumuzu 2024’te fırlatacağız ve takibinde de Ay’a sert iniş misyonumuzu gerçekleştirmek üzere 2026’da uzaya yolculuk devam edecek” ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE TAKIM UYDUSUNU YAPAN BİR ÜLKE OLACAK"

“Türkiye’nin uzay otobanı”na ilişkin yeni projeleri anlatan, 2024 Yılı Yatırım Programı’nda İMECE-2 ve İMECE-3 projeleri için 2,8 milyar lira bütçe ayrıldığını dile getiren Mandal, şunları söyledi: “İMECE uydumuz, İMECE-1 olacak. İMECE-2 ve İMECE-3 ile 2027’ye gelindiğinde 3 uydumuz eş zamanlı çalışacak. Bu şekilde takım uydularımız olacak. Türkiye artık sadece uydusunu yapan değil, takım uydusunu yapan bir ülke olacak.”

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...