Bilim kurgu tadında! Samsung XR başlık, koku verme özelliğine sahip olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Android Authority
- Güncelleme:
Bilim kurgu tadında! Samsung XR başlık, koku verme özelliğine sahip olacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Authority

Samsung, 2023 yılının başlarında Google ve Qualcomm ile ortaklaşa yeni bir XR kulaklık tanıtacağını açıkladı. Açıklamadan uzun süre sonra XR kulaklık için detaylar belli olmaya başladı. Samsung, Google ve Qualcomm tarafından üretilecek XR gözlük, ilk detaylara göre koku verme özelliğiyle gelecek.

Samsung, sene başında Qualcomm ve Google ile XR başlık için ortaklaşa çalışacaklarını duyurdu. Açıklamaların ardından bugün XR başlıkla ilgili ilk detaylar belli oldu. Android Authority tarafından yayınlanan habere göre XR başlık, sanal ortamla uyumlu koku özelliği de sağlayacak.

XR BAŞLIK, GERÇEKÇİ BİR DENEYİM SAĞLAYACAK

Kaynak tarafından belirtilene göre XR başlık, kullanıcılar için koku ve dokunma özelliği de sağlayacak. XR başlık kullanıcısı, sahil kenarında sanal olarak yürüdüğü sırada denizin kokusunu burnunda hissedecek. Ormanın içinde sanal kamp sırasında çam ağaçlarının kokusunu da alabilecek.

XR başlık ek olarak inç kare başına 3.000 pikselin (PPI) üzerinde bir piksel yoğunluğuna sahip olacak ve bu sayede keskin bir ekran sağlayacak.

Tanıtım öncesi habere konu olan fonksiyonlar hariç ek bir bilgi bulunmuyor. XR başlık için tanıtım tarihi olarak da 5 Ekim işaret ediliyor. Samsung'un başlığını LSI Teknoloji Günü'nde tanıtacağı iddia ediliyor. Fiyat etiketiyle ilgili de ön bilgi mevcut değil.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung, Qualcomm ve Google ile Apple Vision Pro'ya rakip olmak için bir araya geldi. Samsung, fiyat etiketi ve teknik özellikleriyle teknoloji dünyasında ses getiren Vision Pro'ya rakip bir ürün sunmak istiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...