Elon Musk, Barack Obama'nın tacını aldı: Artık Twitter'ın en popüler ismi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk, Barack Obama'nın tacını aldı: Artık Twitter'ın en popüler ismi

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu Twitter'da en çok takipçi sayısına ulaşan isim değişti. Uzun süredir Twitter'ın en fazla takipçiye sahip hesabı olan Barack Obama birincilik koltuğunu devretti.

Twitter, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk bu defa takipçi sayısı ile gündemde. 28 Ekim 2022 günü sosyal medya devi Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın Twitter profili, platformun en fazla takipçili hesabı oldu. Musk'tan önce Twitter'da en fazla takipçiye sahip hesap ABD'nin eski devlet başkanı Barack Obama'ya aitti. 

Elon Musk'ın Twitter hesabı geçtiğimiz yılın haziran ayında 100 milyon takipçiye ulaşmıştı. 30 Mart 2023 itibarıyla Musk'ın Twitter'da 133 milyon 87 bin takipçisi bulunuyor. Barack Obama'nın ise Twitter'da 133 milyon 41 binden fazla takipçisi olduğu görülüyor. 

TWITTER'IN VIP LİSTESİ

Bu arada, Twitter'da sular durulmuyor. Musk tarafından satın alındığı günden bu yana platformda pek çok şey değişti. Ayrıca plaftorm sızıntılarla da gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın bazı kaynak kodlarının internete sızdırıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan, Platformer adlı internet sitesinin haberine göre, aralarında siyasetçi, sporcu, Hollywood yıldızı ve gazetecilerin bulunduğu birçok ünlü isim Twitter'da görünürlülüklerini artırmaya çalışıyor. Bu 'VIP kullanıcıların' paylaşımlarının görünür olması için Twitter mühendisleri tarafından  sitenin kodlarının değiştirildiği iddia edildi. 

(Haber Merkezi) 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...