FBI, iPhone kullanıcılarını güvenlik nedeniyle uyardı: Sakın yapmayın!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FBI, iPhone kullanıcılarını güvenlik nedeniyle uyardı: Sakın yapmayın!

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Federal İstihbarat Bürosu (FBI), iPhone ve MacBook sahiplerini uyardı. FBI, Apple müşterilerinin sıkça yaptığı bir hareketin güvenlik sorunu oluşturabileceğini düşünüyor.

ABD'nin iç istihbarat birimi olan FBI, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iPhone ve MacBook sahiplerini uyardı. İstihabarat teşkilatı; iPhone ve MacBook sahiplerinin, cihazlarının şarjını halka açık veücretsiz şarj aletleriyle doldurmaması gerektiğini açıkladı.

Teşkilata göre bazı bilgisayar korsanları, bu şekilde teknolojik aletlere zararlı yazılımlar yükleyebilir. Zararlı yazılımlar ise güvenlik açısından telefon ve bilgisayarlara karşı risk oluşturur. FBI, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu sözleri dile getirdi:

"Havaalanlarında, otellerde veya alışveriş merkezlerinde ücretsiz şarj istasyonları kullanmaktan kaçının. Kötü niyetli kişiler, cihazlara kötü amaçlı yazılım ve takip yazılımı yüklemek için genel USB bağlantı noktalarını kullanmanın yollarını buldular. Kendi şarj cihazınızı ve USB kablonuzu taşıyın ve bunun yerine bir elektrik prizi kullanın."

CİHAZLARIN ŞARJINI PRİZLERDEN DOLDURUN

Apple müşterileri, yanında taşımamak için halka açık ya da AVM ve havalimanı gibi alanlarda ücretsiz ya da ücretli gün içinde yüzlerce kişinin yararlandığı şarj istasyonlarını sıkça tercih ediyor. FBI, bu gibi durumlar için teknolojik ürünlerin kesinlikle priz üzerinden şarj edilmesini öneriyor.

Tüm bu tehlikelerin önüne geçmek için de Apple ürünlerine sahip kişilerin firmanın en son çıkardığı güncellemeleri takip etmesi gerekiyor. Çünkü teknoloji devi, özellikle güvenlik konusuna verdiği önemden dolayı sık sık güncelleme yayınlıyor.

Öte yandan Apple, son birkaç yıldır akıllı telefon kutularından güç adaptörünü kaldırdı. Fakat Lightning olarak adlandırılan ara kabloyu hala cihazla birlikte veriyor. Yeni bir iPhone satın alan insanlar ek ödeme yaparak güç adaptörü satın almak zorunda kalıyor. 

(iMore)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...