iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor: Apple iOS 16'nın son güncellemesini yayınladı... İşte yapmanız gereken

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor: Apple iOS 16'nın son güncellemesini yayınladı... İşte yapmanız gereken

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, ilk olarak geçtiğimiz yılın eylül ayında çıkan iOS 16 işletim sistemine yönelik küçük bir güncelleme daha yaptı. Teknoloji devi, iOS 16.4.1 olarak tanımlanan güncellemeyi yayınladı. 

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, iPhone kullanıcıları için iOS işletim sisteminin son sürümünü de yayınladı. iOS 16’yı destekleyen bütün iPhone modellerinde iOS 16.4.1 güncellemesini yüklemek mümkün. iOS 16.4.1, iOS 16.4'ün kullanıma sunulmasından neredeyse iki hafta sonra gelen bir hata düzeltme güncellemesidir.

iOS 16.4.1 güncellemesi nedir? MacRumors’un haberine göre, bu yeni sürüm, iOS 16.4 ile gelen yeni emojiler, Safari Web Push bildirimleri, telefon aramaları için Ses İzolasyonu gibi özelliklerde iyileştirme sunuyor ve bazı hataları düzeltmeye yarıyor.

IOS GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?

Peki, iOS 16.4.1 güncellemesi nasıl yüklenir? Bunun için kullanıcıların yapması gereken tek şey, telefondan sırasıyla Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne gidip son sürümü indirmesi.

Apple'ın sürüm notlarına göre, iOS 16.4.1, Siri'nin bazı durumlarda cevap vermemesine neden olabilecek sorunu düzeltiyor ve ‘sağa ve sola doğru iten eller’ emojisine yeni ten rengi seçenekleri ekliyor.

Apple, iOS 16’nın devamı olan iOS 16.5'i şu anda test ediyor ve şirket, haziran ayında WWDC'de (Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) tanıtılması beklenen yeni nesil iOS sürümü olan iOS 17 üzerinde çalışmalarına başlayacak.

APPLE ESKİ IOS SÜRÜMÜNE GEÇİŞİ KAPATTI

iOS 16.4.1'in piyasaya sürülmesinin ardından Apple, iOS 16.3.1'i imzalamayı durdurarak iPhone kullanıcılarının bu yazılım sürümüne geçmesinin önünü kapattı.

iOS 16.3.1, 13 Şubat'ta Apple tarafından yayınlandı ve iPhone 14 modelleri için hata düzeltmeleri, güvenlik iyileştirmeleri ve ek Kilitlenme Tespiti optimizasyonları içeren küçük bir güncellemeydi.

Apple, kullanıcıların eski bir yazılım sürümüne geçmesini önlemek için zaman içinde eski iOS sürümlerini imzalamayı rutin olarak durdurur.

(MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...