NASA kaya ve tozla dolu Bennu numune kutusunu açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
NASA kaya ve tozla dolu Bennu numune kutusunu açtı

Teknoloji Haberleri  / Engadget

NASA, asteroit numune kabının kapağını açmak için üç ay boyunca uğraştı ve sonunda çabaları sonuç verdi. Bilim insanları, numune kabının kapağını açarak içindeki örnekleri incelemeye koyuldu.

Uzay ajansı, nihayet geçen hafta asteroit Bennu numune kabını açmayı başardı. Cuma günü Touch-and-Go-Sample Acquisition Mechanism'in (TAGSAM) yüksek çözünürlüklü bir görüntüsünü yayınladı. Bu görüntü, OSIRIS-REx uzay aracı tarafından Bennu'dan alınan bir dizi toz ve kayayı ortaya çıkardı.

Dünyamız için potansiyel olarak tehlikeli asteroit sınıfında yer alan Bennu, yaşam izleri barındırıyor mu? Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, NASA'nın uzay aracının Bennu'dan toplayarak eylül ayında Dünya'ya getirdiği örnekleri sergiledi.

OSIRIS-REx uzay aracının topladığı 100 ila 250 gram ağırlığındaki kaya parçası ve tozlardan oluşan örneklerde, yaşamın en eski öncüllerinden bazı elementleri içerdiği düşünülüyor. Ayrıca bu örnekler, bir NASA göreviyle elde edilen ilk uzay kayası parçası olarak da kayıtlara geçti.

Öte yandan, OSIRIS-REx görevinde çalışan müzenin meteor küratörü Tim McCoy, "Artık su açısından zengin atmosferimize veya gezegenimizin her köşesini dolduran hayata maruz kalmadan Dünya'ya dönen Bennu örnekleri, yaşamın eşsiz gezegenimizi oluşturmasından önce bize su ve organik maddeler hakkında bilgi verme sözünü taşıyor." dedi. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...