Apple, Çalınan Cihaz Koruması özellikli iOS 17.3'ü yayınladı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Apple, Çalınan Cihaz Koruması özellikli iOS 17.3'ü yayınladı

Teknoloji Haberleri  / Engadget

Apple, yeni "Çalınan Cihaz Koruması" özelliğini barındıran iOS 17.3 güncellemesini yayınladı. Aynı özelliğe sahip yenilenmiş bir iPadOS sürümü de geldi.

Apple, iOS 17.3 ve iPadOS 17.3'ü kullanıcılara sundu. Bu mütevazı bir güncelleme olduğu için çok çılgın bir şey beklemeyin. Ancak Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen yeni bir özellik var. Bu, çalınan bir iPhone veya iPad'in yerini tespit etmek için değil, hırsızların kişisel verilerinize erişmesini engellemek için kullanılır.

Bu özellik ilk olarak iOS 17.3'ün geliştirici beta sürümünde ortaya çıktı ve aslında oldukça kullanışlı. Birisi iPhone veya iPad'inizi çalmayı başarırsa ve OS 17.3 sürümü yüklüyse, Face ID veya Touch ID erişimini zorlayarak bu kişiyi sistemden kilitleyebilirsiniz.

Bu, şifreniz ellerinde olsa bile işe yarar, dolayısıyla kendi biyometri bilgilerini girip sizi kilitleyemezler.

Yazılım, telefonun veya tabletin yabancı bir konumda olduğu algılanırsa, şifreyi değiştirmeden önce otomatik olarak bir saatlik bir güvenlik gecikmesi zorunlu kılar.

IPHONE'LAR GÜVENDE 

Çalınan Cihaz Koruması hırsızların işlerini yapmalarını engellemeyecek ancak işleri onlar için daha da zorlaştıracak. Araç hem iPhone'lar hem de iPad'ler için kullanılabilir.

Apple, Çalınan Cihaz Koruması özellikli iOS 17.3'ü yayınladı

Güncelleme aynı zamanda Apple Music'e ortak çalma listeleri, AirPlay otel desteği, optimize edilmiş kilitlenme tespiti ve yeni duvar kağıtları da getiriyor. Dünyadaki en sağlam güncelleme olmasa da iOS 17.2'nin yayınlanmasının üzerinden yalnızca bir ay geçti.

Diğer iOS 17 sürümleri gibi, 2018'den itibaren bir iPhone Xs, iPhone Xs Max veya iPhone XR'ye ya da iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15'in herhangi bir sürümüne ihtiyacınız var. Ayrıca ikinci ve üçüncü iPhone SE'de de çalışıyor nesil modeller.

iPadOS 17.3'e gelince, beşinci nesil ve üzeri iPad Mini, altıncı nesil ve üzeri standart iPad, üçüncü nesil ve üzeri iPad Air ve tüm iPad Pro modelleri de dahil olmak üzere çok sayıda model güncellemeye uygundur.

Güncellemenin indirilebilir olup olmadığını görmek için sistem ayarlarınızı kontrol edin.

Bugün Apple işletim sistemleri için büyük bir gün. Şirket, yeni bir saat kadranına sahip watchOS 10.3'ü ve Apple Music'e ortak çalma listeleri de getiren macOS Sonoma 14.3'ü bıraktı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...