Samsung Galaxy S24 Ultra'daki büyük sorun çözülüyor

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Samsung Galaxy S24 Ultra'daki büyük sorun çözülüyor

Teknoloji Haberleri  / TGRT Haber

Samsung'un kısa süre önce tanıttığı yeni amiral gemisi akıllı telefon modelinde büyük bir sorun ortaya çıkmıştı. Testlere tabi tutulan Galaxy S24 Ultra'nın kamera tutarlılığı ve yüksek zoom seviyelerindeki görüntü kalitesi eleştirilmişti. Şimdi firmanın bu sorunu çözen bir güncelleme yapacağı açıklandı.

Samsung, "performansı artırmak ve kamera işlevlerini iyileştirmek" için 23 Ocak'ta Galaxy S24 serisi için ilk güncellemeyi yayınlayacak. Bu güncelleme, önümüzdeki günlerde müşterilere sunulacak olan, perakende mağazalardaki telefonlara önceden yüklenmiş olarak gelecek.

GALAXY S24 ULTRA İÇİN İLK GÜNCELLEME

SamMobile sitesi tarafından aktarılan bilgiye göre, üreticinin yeni güncellemeyle telefonun kamerasının beklendiği gibi çalışmadığı iddialarını ele alacağı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere, 31 Ocak'ta satışa sunulacak olan Galaxy S24, S24+ ve S24 Ultra modellerinde performans, pil ömrü, kamera kalitesi ve daha fazlasını gösteren çeşitli testler yapılmıştı ve bazı kullanıcılar, sonuçlardan hayal kırıklığına uğradığını söylemişti.

İlk testlerde Galaxy S24 Ultra'nın Galaxy S23 Ultra ile karşılaştırıldığında kamera performansının pek de tutarlı olmadığı ve 10x'ten daha yüksek yakınlaştırma seviyelerinde daha düşük görüntü kalitesi gibi sorunları olduğu ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili S24 Ultra modeli, işlemcisinin ısınmasını önlemek için, önceki modelden 1,9 kat daha büyük bir "buhar odası" soğutma sistemine sahip. Fakat buna rağmen, uzun süreli yük altında termal kısıtlama yaşadığı belirtildi. Ancak bu sorunun, Exynos 2400 işlemcili Galaxy S24 ve S24+'ta olmadığına dikkat çekildi.

IPHONE 15'İ HATIRLATTI

Apple, iPhone 15 modelini piyasaya sürdükten sonra, pek çok kullanıcı sosyal medyada paylaştığı şikayette, telefonun "elle tutulamayacak kadar" çok ısındığını dile getirdi. Teknoloji devi firma, daha sonra, problemin bazı uygulamaların iPhone 15'in yeni yazılımıyla uyumlu olmamasından kaynaklandığını savunarak, sorunu yazılım güncellemeleriyle çözdüğünü iddia etti.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...