OpenAI'dan kovulan Sam Altman'ın yeni adresi Microsoft oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
OpenAI'dan kovulan Sam Altman'ın yeni adresi Microsoft oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapay zeka firması OpenAI'nın Cuma günü işine son verdiği eski CEO'su Sam Altman'ın durağı teknoloji devi Microsoft oldu. Microsoft, Altman'ı ve OpenAI'in kurucu ortağı Greg Brockman'ı işe aldı. Microsoft, OpenAI'in en büyük yatırımcısı olarak biliniyor.

OpenAI'in yatırımcıların baskısına rağmen eski CEO'su Sam Altman'ı işe almamasının üzerine Sam Altman'ın yeni adresi de belli oldu. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Sam Altman ve Greg Brockman'ın Microsoft'un yeni gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine dahil olacağını açıkladı. 

Sam Altman, OpenAI'deki ekip arkadaşlarıyla birlikte ChatGPT'yi geliştirdiği için yapay zekanın yüzü olarak gösteriliyor ve sohbet robotu ChatGPT, teknoloji dünyasında tam anlamıyla bir dönüm noktası kabul ediliyor. 

Nadella, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Sam Altman ve Greg Brockman'ın meslektaşlarıyla birlikte yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacakları haberini paylaşmaktan son derece heyecan duyuyoruz" dedi.

Microsoft CEO'su, ekibin ihtiyaç duyacağı hizmetleri hızla yerine getireceklerini vurguladı. 

OPENAI YENİ CEO'SUNU ATADI 

Sadece birkaç saat önce OpenAI, hafta sonu Sam Altman ile yapılan görüşmelerin olumsuz geçmesi üzerine, CEO görevine Twitch'in eski CEO'su ve kurucu ortağı Emmett Shear'i atadı. 

Shear'den önce ise şirketin yönetim kurulu, OpenAI'in CEO görevine Mira Murati'yi atamıştı.

OpenAI, Sam Altman'ı "yönetim kurulunun güvenini kaybettiği" gerekçesiyle görevden aldığını açıklamıştı.

SAM ALTMAN KİMDİR? 

38 yaşındaki Sam Altman, yapay zekanın en tanınan isimlerinin başında gelse de aslında bu alanda bir mühendislik eğitimi bulunmuyor. 20'li yaşlarının başından itibaren Silikon Vadisi'nin 'dahi çocuğu' olarak görülen Altman'ın kariyerinin parladığı yer OpenAI. Ancak kariyeri daha fazlasına dayanıyor.

Altman, YCombinator'ın kurucu ortağı Paul Graham tarafından 2014 yılında şirketin başına getirildi. Graham, o tarihde yaptığı açıklamada, "Sam tanıdığım en zeki insanlardan biri" şeklinde konuştu.

2015 yılına gelindiğinde, Sam Altman ve ortakları, Tesla CEO'su Elon Musk'ın da desteğini alarak kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak OpenAI şirketini kurdu. OpenAI'nın "dijital zekayı, bir bütün olarak insanlığa faydalı olacak şekilde ilerletmek" misyonunu taşıdığı açıklandı. 

Aslında Elon Musk da Altman ile birlikte yönetim kurulunun başındaydı. Ancak 2018 yılında Musk, Tesla'nın sürücüsüz sistemler geliştirme çalışmalarından kaynaklı çıkar çatışması nedeniyle yönetim kurulundan istifa etti. 

2022 yılının sonlarına doğru OpenAI, yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi ve gelişmiş versiyonlarını hem ücretli hem ücretsiz şekilde olmak üzere piyasaya sürdü. Altman'ın geliştirdiği ChatGPT, sorgulara hızlı bir şekilde cevaplar vermesinin yanı sıra, sanatsal metinler yazabiliyor, hesaplamalar yapabiliyor, kodlama gibi yazılım alanlarında bile bilgi sağlayabiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...