Sam Altman hayalleri suya düştü! OpenAI yeni CEO'sunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, The Information
- Güncelleme:
Sam Altman hayalleri suya düştü! OpenAI yeni CEO'sunu açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, The Information

Yapay zeka firması OpenAI, yeni CEO'nun (Üst Yönetici) Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear olduğunu açıkladı. Shear geçici CEO görevini Mira Murati'den aldı.

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi geliştirerek tüm dünyada büyük ses getiren Amerika Birleşik Devletleri merkezli OpenAI'da sular durulmuyor. The Information'ın ulaştığı bilgilere göre, CEO Sam Altman'ı ani bir şekilde kovan OpenAI Yönetim Kurulu, yeni CEO'yu açıkladı. Yeni CEO, video yayın platformu Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear oldu. Shear da şimdilik geçici CEO olarak gösteriliyor. 

Öte yandan, yatırımcılardan gelen yoğun baskı ve şirketin birçok üst düzey çalışanının istifa etmesi nedeniyle hafta sonu OpenAI'nin yeniden Sam Altman ile görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı. Ancak şirketin kar amacı gütmeyen yönetim kurulu tamamen başka bir yola gitti ve Shear'ı geçici olarak CEO koltuğuna oturttu. Böylece Sam Altman hayalleri tamamen suya düştü.

EMMETT SHEAR GEÇİCİ CEO OLDU 

Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear, CEO görevini Altman'la uzun zamandır çalışan Mira Murati'den devralacak. Yapay zeka firması üç gün içinde üç CEO ile gündeme geldi; şirket yeni CEO Shear'ı Pazar gecesi göreve atadı. 

Cuma günü yönetim kurulu, Altman'ın kovulma nedenini "iletişimde sürekli olarak samimi olmaması" ve "artık güven vermemesi" olarak göstermişti. Aynı gün şirket geçici CEO olarak Mira Murati'yi atadı.

Cumartesi günü ise kurul, yatırımcıların baskısı ve çalışanların toplu olarak işten ayrılması tehdidi nedeniyle Sam Altman ile görüşmeye başladı. 

Amerikan yerel saatiyle Cumartesi gecesi şirkete yakın kişiler, Altman ve diğer kurucu ortak Greg Brockman'ı yeniden göreve getirmek için gereken son tarihi kaçırdıklarını ve çok sayıda personelin istifasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Daha sonra çok sayıda OpenAI çalışanı Altman'a desteklerini sosyal medyada yayınlamaya başladı.

ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden bu yana OpenAI'nin değeri hızla arttı. Şirketin değerlemesinin son haftalarda 80 ila 90 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Bu ayın başlarında Altman, sohbet robotunun haftalık 100 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğunu bildirdi.

OPENAI CEO'SU EMMETT SHEAR KİMDİR? 

Emmett Shear, 1983 doğumlu, Amerikalı bir internet girişimcisi ve yatırımcısıdır. Canlı video platformu Justin.tv'nin kurucu ortağıdır. Mart 2023'e kadar Twitch'in icra kurulu başkanı olarak görev yaptı ve aynı zamanda risk sermayesi şirketi Y Combinator'ın da ortakları arasındadır. 

20 Kasım 2023'te Emmett Shear, eski CEO Sam Altman'ın görevden alınmasının ardından yapay zeka şirketi OpenAI'nin geçici CEO'su olarak atandı. 

Emmett Shear, Yale Üniversitesi bilgisayar bilimleri dalında 2005 yılında lisans eğitimini tamamladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, The Information
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...