ChatGPT, kendi gelir rekorunu kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ChatGPT, kendi gelir rekorunu kırdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

ChatGPT, Eylül ayında kendi gelir rekorunu kırdı. Yapay zeka destekli sohbet robotu, hem indirme sayısı olarak hem de brüt geliriyle gündeme damga vurdu.

ChatGPT, tüm dünyayı adeta kasıp kavurmaya devam ediyor. Her ne kadar son aylarda aktif kullanıcı sayısında bir düşüş yaşansa da brüt gelirinde ve uygulamayı yükleme sayısında yükselişini sürdürüyor. Mobil ChatGPT Haziran ayında 2,1 milyon dolar, Temmuzda 2,74 milyon dolar, Ağustosta 3,81 milyon dolar ve son olarak Eylül ayında ise 4,58 milyon dolar brüt gelir sağladı. 

Öte yandan, ChatGPT gelir açısından en büyük yapay zeka platformu değil. Appfigures'ın verilerine göre, Ask AI adlı rakibi son aylarda çok ciddi gelir elde ediyor. Ask AI platformunun geliri, ChatGPT mobil uygulamasının yayınlandığı Mayıs ayında 6,48 milyon dolar iken, Ağustos ayında 6,55 milyon dolara kadar çıktı. Ancak Eylül ayında geliri biraz düştü ve 5,51 milyon dolara geriledi. Yine de Ask AI platformunun brüt geliri, ChatGPT'den daha fazla.

CHATGPT GÖRÜP KONUŞACAK 

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'ye görme, duyma ve işitme özellikleri eklendi. Böylece platform, bisikletin fotoğrafını görerek koltuğunun nasıl indirilebileceği gibi konularda kullanıcılarına destek sağlayacak. Bu özellikler mobil uygulamada mevcut. Kullanıcıların yeni özellikleri kullanabilmesi için uygulamanın kamera ve mikrofon izinlerini açması gerekecek.

Söz konusu özellikler, ChatGPT Plus ve ChatGPT Enterprise kullanıcıları için dağıtılmaya başlandı. Ücretsiz sürüme gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...