ChatGPT'nin en büyük eksikliği giderildi: Artık arama motoru gibi çalışacak

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, BBC
- Güncelleme:
ChatGPT'nin en büyük eksikliği giderildi: Artık arama motoru gibi çalışacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget, BBC

ChatGPT'nin Microsoft destekli geliştiricisi olan OpenAI firması, yapay zekalı sohbet robotunun artık kullanıcılara güncel bilgiler sağlamak için internette gezinebileceğini açıkladı. Yani artık ChatGPT, 2021 yılına kadarki değil, güncel bilgileri de kullanıcılara sunacak.

ChatGPT, geçtiğimiz kasım ayında piyasaya sürüldüğünde teknoloji dünyasında devrim yaptı. Kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan ChatGPT'nin izini süren diğer firmalar, yatırım yönünü sohbet robotlarına (chatbot) çevirdi. Ancak yapay zeka destekli chatbot'un önemli bir eksikliği vardı. 

Sohbet robotu ChatGPT'nin veri tabanı Eylül 2021'ye kadar dayanıyor. Yani chatbot'a bir soru sorduğunuzda verdiği cevaplar, yalnızca Eylül 2021'den öncesine ait verilerle işlenmiş oluyor. ChatGPT, güncel bilgileri cevaplarında kullanımıyordu. 

ChatGPT'yi geliştiren yapay zeka şirketi OpenAI, üretken yapay zeka asistanının artık bilgileri gerçek zamanlı olarak arayabilmesi sayesinde ChatGPT'nin artık güncel sorgulara bile cevap verebileceğini duyurdu. Yeni özelliğe 'Bing ile Gözat' adı veriliyor ve doğrudan normal Bing Sohbet penceresinde çalışıyor.

Bu hamle, abonelerin chatbot'a güncel olaylarla ilgili sorular sorabileceği ve ChatGPT üzerinden güncel haberlere erişebileceği anlamına geliyor.

Chatbot artık web'den bilgi ararken kullanıcıyı bilgilendiriyor ve cevaplarıyla birlikte alıntı bağlantılarını bile sağlıyor.

CHATGPT'DE BING ARAMASINI ŞİMDİLİK ABONELER KULLANABİLECEK

OpenAI, yeni özelliği X platformundaki bir paylaşımla duyurdu:

https://twitter.com/OpenAI/status/1707077710047216095

"Bing ile göz atmak, özellikle teknik araştırmada size yardımcı olmak, bisiklet seçmeye çalışmak veya tatil planlamak gibi güncel bilgi gerektiren görevler için kullanışlıdır. Göz atma özelliği bugün Plus ve Enterprise kullanıcılarına sunuluyor ve yakında tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Etkinleştirmek için GPT-4 altındaki seçiciden Bing ile Göz At'ı seçin." 

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere şu anda özellik yalnızca ChatGPT'ye abone olan yani para ödeyen kullanıcılar tarafından deneyimlenebilir. Ancak ilerleyen zamanlarda ücret ödemeyen kullanıcılar da Bing ile arama yapma işlevine kavuşabilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget, BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...