Yapay zeka cevapladı: 9500 TL altı en iyi akıllı telefonlar hangileri?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yapay zeka cevapladı: 9500 TL altı en iyi akıllı telefonlar hangileri?

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akıllı telefon desteği dahilinde üniversite öğrencilerinin alabileceği 9 bin 500 TL ve altı modeller merak ediliyor. İşte yapay zekanın belirlediği Türkiye'de satılan en iyi 9 bin 500 TL'den ucuz akıllı telefonlar...

MUHABİR: MUTLUHAN YILDIZ — Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimi öncesinde AK Parti'nin vaatleri arasında bulunan 'vergisiz telefon satışı'na ilişkin kararını açıkladı. Kabine Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız" dedi. Böylece aylardır üniversite öğrencilerinin merakla beklediği kampanyanın ayrıntıları netleşti. 

Öğrenciler, 9 bin 500 TL altı en iyi akıllı telefon modellerini araştırmaya koyuldu. Peki, hangi cihazlar bu listeye giriyor? Aslında 30'u aşkın akıllı telefon modeli 9 bin 500 TL altında bir fiyat etiketine sahip olsa da biz, bu defa birkaç modeli belirlemesi için yapay zekaya sorduk. 

YAPAY ZEKA 'HONOR, SAMSUNG, REALME VE GENERAL MOBİLE' DEDİ

Yapay zeka sohbet robotu Bing'e "Türkiye’de 9500 TL altında satılan en iyi akıllı telefonlar hangileri" diye sorduk. Yapay zeka bizlere şu cevabı verdi:

Yapay zeka cevapladı: 9500 TL altı en iyi akıllı telefonlar hangileri?

"Türkiye’de 9500 TL altında satılan en iyi akıllı telefonlar hakkında bilgi verebilirim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar alımı için destek paketini açıkladı. Bu düzenleme kapsamında, 9.500 TL’yi geçmeyen telefonlar için teknolojik cihaz desteği adı altında 5.500 TL’ye kadar indirim uygulanacak. İşte 9500 TL altına alınabilecek bazı telefon önerileri:

•    Honor X9a: 9.199 TL.

•    Samsung Galaxy A31: 9.499 TL.

•    General Mobile Gm 24 Pro: 9.459 TL.

•    Realme 10: 9.499 TL.

•    Samsung Galaxy A32: 9.399 TL.

Bu telefonlar giriş seviyesinde yer alıyor ve gençler için uygun seçenekler olabilir. Vergisiz telefon düzenlemesinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, güncel fiyatları ve modelleri kontrol etmeleri önemlidir."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...