Game of Thrones yazarı, ChatGPT sahibi OpenAI'a dava açtı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Game of Thrones yazarı, ChatGPT sahibi OpenAI'a dava açtı

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC

Yapay zeka teknolojileri için telif ihlali hala belirsizliğini korurken Game of Thrones yazarı, ChatGPT sahibi OpenAI'a dava açtı. Ünlü yazar, OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmek için telif haklarının ihlal edildiğini iddia ediyor.

Yapay zeka ile oluşturulan eserlerin telif ihlali konusu belirsizliğini koruyor. Buna karşın OpenAI gibi yapay zeka şirketlerinin ChatGPT tarzı sohbet robotlarını geliştirmek için telif haklarının ihlal edilmesi yargıda yerini bulmaya başladı.

Dünyaca ünlü dizi Game of Thrones yazarı George RR Martin, yapay zekayı eğitmek için telif haklarının ihlal edildiğini iddia ederek OpenAI'a dava açtı.

GAME OF THRONES YAZARI, KİTAPLARININ İZİNSİZ KULLANILDIĞINI İDDİA EDİYOR

BBC tarafından aktarılana göre Game of Thrones yazarı Geroge RR Martin, OpenAI'ın ChatGPT'yi daha akıllı hale getirmek için kitaplarını izinsiz kullandıklarını iddia ediyor.

Dava, Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'taki federal mahkemeye taşındı. Başvuruda belirtilene göre OpenAI, "kitlesel ölçekte sistematik hırsızlık" yapmakla suçlandı.

OpenAI ise tüm bunlara cevap olarak yazarların haklarına saygı duyduğunu ve yazarların yapay zeka teknolojisinden faydalanmaları gerektiğini belirtiyor. Firma ek olarak şu sözleri de dile getirdi:

"Yazarlar Birliği de dahil olmak üzere dünya genelindeki birçok sanatçıyla verimli görüşmeler yapıyoruz ve onların yapay zeka hakkındaki endişelerini anlamak ve tartışmak için iş birliği içinde çalışıyoruz. Birlikte çalışmanın karşılıklı yarar sağlayan yollarını bulmaya devam edeceğimiz konusunda iyimseriz."

OpenAI, Game of Thrones yazarı dışında kodlarının ChatGPT'yi geliştirmek için izinsiz kullanıldığı nedeniyle birçok yazılım geliştirme uzmanı tarafından dava ediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...