Öğretmenler kızacak: OpenAI'dan okula dönüş için ChatGPT açıklaması geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Financo.yahoo
- Güncelleme:
Öğretmenler kızacak: OpenAI'dan okula dönüş için ChatGPT açıklaması geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Financo.yahoo

OpenAI'ın yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi geliştirmesiyle başlayan yapay zeka devrimi, etkilerini göstermeye devam ediyor. OpenAI, yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken öğretmenlere yönelik ChatGPT ile ilgili açıklamalar yaptı.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, doğal dili anlama ve üretme fonksiyonuna sahip. Kısaca açıklamak gerekirse ChatGPT, herhangi bir sorunun cevabını özgün bir şekilde yanıtlayabiliyor. Sohbet robotunun bu özelliğe sahip olması öğrencilere ödevlerini yaparken destek oluyor. Fakat eğitimciler, ChatGPT'nin öğrencilerin gelişimine engel olduğunu düşünüyor. Yeni eğitim- öğretim yılı başlarken OpenAI konuyla ilgili açıklama yaptı.

OPENAI, CHATGPT KULLANILDIĞINI ANLAMANIN YOLU OLMADIĞINI BELİRTİYOR

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin ChatGPT'yi kullanıp kullanmadığını anlamanın herhangi bir yolu yok. Çünkü şimdiye kadar geliştirilen OpenAI dedektörlerinin hiçbirinde yeterli başarı sağlanamadı. Hatta şirket, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri tespit etmek için geliştirdiği Classifier adlı aracını kısa süre önce kapattı. Çünkü firma tarafından yapılan açıklamaya göre Classifier yalnızca yüzde 26 oranında doğru tahmin yapıyordu.

Kısaca özetlemek gerekirse herhangi bir metnin ChatGPT tarafından yazılıp yazılmadığını kanıtlayacak herhangi bir yol şimdilik bulunmuyor. OpenAI da bu nedenle yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken öğretmenlere ChatGPT ile yazılan içerikleri anlamanın herhangi bir yolu olmadığını açıklıyor. Firma konuyla ilgili şu sözleri sözleri dile getirdi:

"Öğrenciler yapay zeka ile yaptıkları konuşmaların kaydını tutarak zaman içindeki ilerlemeleri üzerine derinlemesine düşünebilirler. Soru sorma, yanıtları analiz etme ve bilgileri entegre etme becerilerinin nasıl geliştiğini görebilirler."

Öte yandan eğitimciler, ChatGPT sorunundan dolayı yeni eğitim- öğretim döneminde öğrencilere yazılı yerine sözlü sınav yapmanın daha adil olacağını belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Financo.yahoo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...