Stephan King, yapay zekanın kurgu yazma yeteneği üzerine düşüncelerini paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Mashable
- Güncelleme:
Stephan King, yapay zekanın kurgu yazma yeteneği üzerine düşüncelerini paylaştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Mashable

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesiyle başlayan yapay zeka devrimi, yazarları da etkiledi. Hatta bazı sanatçılar, eserlerinin ChatGPT'yi eğittiği nedeniyle OpenAI'a dava açtı. Dünyaca ünlü korku yazarı Stephan King ise diğer yazarlardan ayrılan düşüncesiyle dikkat çekti.

Yapay zeka destekli sohbet robotları, internette yer alan açık kaynaklar sayesinde eğitildi. Popüler birçok yazarın da okuyucular için internet ortamında eserleri yer alıyor. Bu nedenle bazı sanatçılar, ChatGPT'nin ana şirketi OpenAI'a dava açtı. Stephan King ise yaptığı açıklamalarla dava açan sanatçılarla aynı fikirde olmadığını ortaya koydu.

STEPHAN KING, YAPAY ZEKADAN RAHATSIZLIK DUYMUYOR

Dünyaca ünlü korku yazarı Stephan King, yapay zekayla ilgili yaptığı açıklamalarda kitaplarının korsan kopyalarının ve diğer binlerce sanatçının eserlerinin yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığı haberlerine cevap verdi. Stephan King, yapay zeka konusunda korkunç bir hayranlıkla baktığını ifade ederek şu sözleri aktardı:

"Özgünlük, duyarlılık olmadan gerçekleşemez ve artık bazı yapay zekanın gerçekten duyarlı olduğuna dair tartışmalar var. Eğer bu şimdi doğruysa veya ilerleyen zamanlarda gerçekleşirse o zaman özgünlük mümkün olabilir. Bu olasılığa korkunç bir hayranlıkla bakıyorum."

"Hikâyelerimin (eğer kelime buysa) bilgisayarlara öğretilmesini yasaklar mıydım? Yapabilseydim bile gelgitin gelmesini engelleyen Kral Canute de olabilirim ya da buharlı tezgâhı parçalara ayırarak endüstriyel ilerlemeyi durdurmaya çalışan bir Luddite de olabilirim."

Stephan King ek olarak yapay zekanın kendisini tedirgin etmediğini bunun nedeninin de ileri bir yaşta olmasından kaynaklanabileceğini belirtti. Korku yazarının konuyla ilgili düşüncelerinin OpenAI'ya dava açan diğer sanatçılar tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Mashable
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...