Meta'dan 100'e yakın dili anında çeviren yapay zekalı araç

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meta'dan 100'e yakın dili anında çeviren yapay zekalı araç

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Teknoloji devi Meta, 100'e yakın dili anlayabilen ve çeviri yapabilen yapay zeka destekli aracını tanıttı. 'SeamlessM4T' adı verilen yapay zeka modelinin özellikleri dikkat çekti.

Meta'dan yapılan açıklamaya göre SeamlessM4T, farklı dilleri konuşan insanların birbirleriyle daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacak. SeamlessM4T, yaklaşık 100 dilde metinden konuşmaya, konuşmadan metne, konuşmadan konuşmaya ve metinden metne olmak üzere farklı türlerde çeviri yapabiliyor.

Birçok popüler sosyal medya ağını da bünyesinde bulunduran Meta, SeamlessM4T'nin "hepsi bir arada sisteminin", hataları ve gecikmeleri azalttığını, ayrıca çevirinin kalitesini artırdığını belirtti.

YAPAY ZEKA MODELLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Meta'nın önceki yapay zeka modellerinde olduğu gibi SeamlessM4T üzerinde de araştırmacıların ve geliştiricilerin çalışma yapabileceği kaydedildi. Meta, geçen sene 200 dili destekleyen metinden metne çeviri yapabilen yapay zeka modeli 'No Language Left Behind'ı (NLLB)' piyasaya sürmüştü.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...