Yapay zeka güvenliği zirvesine geri sayım başladı

Yapay zeka güvenliği zirvesine geri sayım başladı
Başlık ResmiYapay zeka güvenligi zirvesine geri sayim basladi

Yapay zeka güvenliği alanında dünyada ilk defa zirve düzenlenecek. İngiltere, kasımda zirveye ev sahipliği yapacak.

Kaydet
|

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi, 1-2 Kasım tarihlerinde, Nazi Almanyası'nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin kurulduğu yer kabul edilen Bletchley Park'ta düzenlenecek. Bu alanda dünyadaki ilk zirve olma özelliği taşıyan etkinlikte, yapay zekanın riskleri, uluslararası alanda koordine eylemler, yapay zeka modelleri, ekonomik büyümeye etki, bilimsel ilerlemeyi teşvik ve yapay zekanın kamu yararına kullanımı gibi konular ele alınacak.

Yapay zekanın sorumlu kullanılmadığı takdirde taşıdığı potansiyel güvenlik risklerinin de masaya yatırılacağı etkinlikle ilgili açıklamada, Başbakan Rishi Sunak ve ilgili bakanların değerlendirmelerine de yer verildi.

Sunak açıklamasında, İngiltere'nin geleceğin teknolojilerinin tartışılabileceği en ideal yer olduğunu belirterek "Yapay zekanın olağanüstü fırsatlarını tam kavramak için önümüzdeki yıllarda güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla riskleri belirlemeli ve bunlarla mücadele etmeliyiz." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Google AB
HABER

Google AB'nin katı kurallarına boyun eğdi

AB
HABER

AB'nin nefesi teknoloji devlerinin ensesinde: Yürürlüğe giriyor

TÜM ÜLKELER ETKİLENECEK

Teknoloji, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Michelle Donelan da açıklamasında, yapay zeka alanında uluslararası işbirliğine vurgu yaparak "Zirve sonucunda bu alanda önde gelen milletlerin ve uzmanların bu teknolojinin güvenli kullanımına yönelik ortak bir yaklaşım üzerinde anlaşmaya varmasını istiyoruz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı James Cleverly de yapay zeka kaynaklı sorunlardan tüm ülkelerin etkileneceği gibi hiçbir ülkenin bu sorunları tek başına çözemeyeceğine dikkati çekti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.