TikTok'a otomatik kaydırma özelliği geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
TikTok'a otomatik kaydırma özelliği geliyor

Teknoloji Haberleri  / Insider

TikTok, otomatik kaydırma özelliği üzerinde çalışıyor. Sosyal medya devinin getirmeye hazırlandığı bu yenilik ile kullanıcıların ana sayfada gezinirken içerikleri kaydırması gerekmeyecek.

Çinli sosyal ağ TikTok, "Sizin İçin" adlı akışta video izlerken, içerik sona erdiğinde sayfanızdaki bir sonraki videoya otomatik olarak geçiş yapacak olan özelliği kullanıma sunmaya başladı. Şu anda özellik tüm TikTok kullanıcılarına sunulmuş değil. Sadece bir grup kullanıcı tarafından test edilebilmekte.

Bununla birlikte, yeni özellikle birlikte TikTok'taki videolara gelen yorumlar gözden kaçabilir. Bu da etkileşim sayılarının düşmesine yol açabilir. Yorumları görmenin çeşitli faydaları olabiliyor. Örneğin, bir videoda yanlış bilgilendirme varsa ve uzmanlar tarafından yorumlar yapılmışsa bu izleyiciye yarar sağlayabiliyor. 

Ayrıca ilginç bir video izledikten sonra birçok kişinin aklına yorumlara bakarak aynı fikirde olan insanların olup olmadığını görmek geliyor. Yani bazı durumlarda insanların yapmak istediği ilk şey başka bir videoya geçmekten ziyade yorumlara bakmak oluyor.

TIKTOK DAHA PASİF HALE GELECEK

İnternet kültürü yazarı Kristin Merrilees, 2020'deki bir blog yazısında, "Yorumlar birçok farklı sosyal medya platformunun bir parçasıdır; Instagram, Facebook, Reddit, Twitter ve YouTube'un tümü bu özelliği bir şekilde kullanıyor. Ancak TikTok'ta, ister platformun anonimliği, ister kendiliğindenliği, ister tamamen başka bir nedenden dolayı olsun, yorum bölümleri tamamen yeni bir seviyeye taşınıyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Otomatik kaydırma işleviyle TikTok'un daha pasif bir platforma dönüşmesi bekleniyor. 

Öte yandan, örneğin, bulaşıkları yıkarken otomatik kaydırma işlevi faydalı olabilir. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...