Yüzde 100 elektrikli metrobüs test sürüşüne başladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yaklaşık 16 milyon nüfuslu İstanbul'da yüzde 100 elektrikli metrobüs test sürüşüne çıktı! İETT İşletmeleri Genel Müdürü İrfan Demet yaptığı paylaşımda elektrikli metrobüsün test sürüşlerine başladığını duyurdu.

İETT İşletmeleri Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamaya göre Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar 52 kilometrelik hatla 2 kıtayı birbirine bağlayan metrobüs, günde yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyor.

Elektrikli metrobüs 40 m uzunluğunda ve 420 yolcu taşıyabilecek. Metrobüs hattındaki bu yoğunluğu rahatlatmak için bir dizi yatırım yapan İBB, bu kapsamda elektrikli metrobüslerin test sürüşlerine başladı.

Yüzde 100 elektrikli metrobüs test sürüşüne başladı! - 1. Resim

Tamamen elektrikli, sıfır emisyonlu olarak tasarlanan metrobüsler, 100 bin kilometrede 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor.

Otonom sürüş kabiliyetli olan yeni metrobüsler sürücüsüz olarak da kullanılabilecek. Elektrikli metrobüs sürücü ile kullanılmak istendiğinde çift yönlü olduğu için kolaylıkla seferlerine devam edebilecek.

Yüzde 100 elektrikli metrobüs test sürüşüne başladı! - 2. Resim

Dizel metrobüslere kıyasla yüzde 60 yakıt tasarruflu olacak elektrikli metrobüsün 420 yolcu kapasitesi bulunuyor.

Elektrikli metrobüs sessiz çalışarak, kentteki gürültü kirliliğinin de önüne geçecek. 

Yüzde 100 elektrikli metrobüs test sürüşüne başladı! - 3. Resim

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ŞEHİT OĞLU ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN29 Nisan 2024 08:06

sayın ibb başkanı ekrem imamoğlu beyefendi çorlu otogar-yenikapı-ayazağa-gebze metro hattı yapılır inşaallah

ŞEHİT OĞLU ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN26 Nisan 2024 09:54

sayın ibb başkanı ekrem imamoğlu beyefendiye buradan çağrıda bulunuyor küçükçekmece-gebze metro hattı inşaallah cevizlibağ-merkezefendi-seyitnizam şehremini-mevlanakapı belgradkapı-kozlu silivrikapı yedikule kocamustafapaşa cerrahpaşa yenikapı mahallelerinde geçer inşaallah

ŞEHİT OĞLU ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN25 Nisan 2024 10:22

sayın ibb başkanı ekerem imamoğlu beyefendiye çağrıda bulunan sesimizi duymanızı istiyorum millet olarak artık şehremini-mevlanakapı mahalleye artık metro gelmesini istiyoruz yenikapı-beylidüzü-silivri metro hattı inşaallah yediule cerrahpaşa kocamustafapaşa silivrikapı belgradkapı-kozlu şehremini-mevlanakapı cevizlibağ-merkezefendi mahallelerinden geçer inşaallah

ŞEHİT OĞLU ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN25 Nisan 2024 10:17

yeni elektirk metrobüsleri çok beğendim emeği geçenlerden allah razı olsun tıpkı tramvay vagonları benziyor helal olsun yapanlara sayın ibb başkanı ekrem imamoğlu beyefendiye çok teşekkür ediyorum inşaallah bir gün topkapı-beşiktaş metrobüs hattını yaparlar inşaallah

Sonraki Haber Yükleniyor...