HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hama'da tervih katliamı: 30 ölü

Kaynak: AA
Hama'da tervih katliamı: 30 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Hama'da, güvenlik güçlerinin Şeria köyüne düzenlediği operasyonda teravih namazı kılanların üzerine ateş açtığı ve 30 kişinin öldüğü bildirildi.


Suriye'nin iç kesimlerinde yer alan Hama'da, güvenlik güçlerinin Şeria köyüne düzenlediği operasyonda 30 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Genel Devrim Koseyi (SRGC), kentin Sehil Haba'ya bağlı Şeria köyüne düzenlenen operasyonda rastgele açılan ateş sonucunda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti. Suriye ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin teravih namazı kılanların üzerine ateş açtığı, ölenlerden çoğunun cami cemaatinden olduğu kaydedildi. Öldürülenlerden 25'inin cesedinin köy camisine taşındığını belirten konsey, ölü sayısının artmasından endişe ettiğini aktardı. Güvenlik güçlerinin rastgele ateş açması sonucu sokaklarda ceset ve yaralıların bulunduğu ve halkın yoğun ateş nedeniyle ölü ve yaralıları alamadığı belirtildi. Köy nüfusunun 13 bin olduğunu açıklayan konsey, operasyonu katliam olarak niteledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...