Çin'de dev Üç Geçit Barajı açıldı

Çin'de dev Üç Geçit Barajı açıldı

DÜNYA Haberleri

15 nükleer reaktör gücündeki dünyanın en büyük barajı olan Üç Geçit Barajı'nda son jeneratörler de devreye girdi. Böylece baraj, tam kapasiteye ulaştı.

Çin'de dünyanın en büyük barajı olan Üç Geçit Barajı'nda son jeneratörler de devreye girdi. Böylece baraj, tam kapasiteye ulaştı. Nehir akıntılarında zirveye ulaşılması üzerine 32 jeneratör de bu hafta çalışmaya başladı.
nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Üç Geçit Barajı, Hubey eyaletinde, Yangtze Nehri üzerinde inşa edildi. Dünyanın en büyük hidroelektrik projesi olan baraj aynı zamanda yağışların en çok arttığı dönemlerde meydana gelen sellerin önlenmesi, kuraklık dönemleri için suyun depolanması ve turizm gayeleriyle de kullanılacak.

22,5 milyar dolara mal olan ve 2003'te faaliyete başlayan baraj, 22,5 milyon kilovat elektrik üretme kapasitesine sahip. Bu da 15 nükleer reaktörün gücüne eşit.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...