Periler de Rusya'ya yenildi

- Güncelleme:
Periler de Rusya'ya yenildi

SPOR Haberleri

Potanın Perileri, Londra Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Rusya'ya 66-63 yenildi.

nbsp;

Potanın Perileri, Londra Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Rusya'ya 66-63 yenildi. A Milli Kadın Basketbol takımımız bu sonuçla olimpiyatlara veda etmiş oldu...

Olimpiyat Oyunlarına katılarak tarih yazan Potanın Perileri, büyük bir mücadele gösterdiği maçta Avrupa Şampiyonu Rusya'ya 66-63 mağlup olarak çeyrek finalde Londra'ya veda etti. nbsp; nbsp;

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Potanın Perileri, Avrupa Şampiyonu Rusya'ya 66-63 mağlup oldu ve olimpiyatlara çeyrek finalde veda etti. Tarihinde ilk katıldığı olimpiyat oyunlarında çeyrek finale yükselen ve büyük bir mücadele ortaya koyan Bayan basketbolcular, Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Mücadeleye daha hızlı başlayan taraf Rusya oldu. İlk 3 dakika geçilirken, 7-3'lük skoru bulan Ruslar'a karşılık Birsel ve Bahar'da geldi. Bu oyuncuların gayretiyle 8-0'lık bir seri yakalayan Türkiye, 6. dakikada öne geçti ve durumu 11-7 yaptı. İlk çeyreğin kalan bölümünde ise Rusya daha dengeli bir oyun sergiledi. Becky Hammon - Evgeniya Belyakova ikilisi ile skorda yeniden öne geçen Rusya, periyodu da 23-16 önde tamamladı.

Rusya, ikinci çeyreğe de çok hızlı girdi. Üst üste bulduğu sayılarla aradaki farkı çift hanelere çıkaran Ruslar, bir ara 28-16 ile 12 sayılık farkı buldu. Ancak çeyrek sonuna doğru toparlanan Potanın Perileri, Nevriye Yılmaz'ın sayılarıyla farkı azalttı ve soyunma odasına 6 sayı farkla 34-28 geride girdi.

İkinci yarının başlarında iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Rakibinin hücumdaki hatalarını iyi değerlendiren Periler, aradaki farkı 43-42 ile 1 sayıya kadar indirdi. Üçüncü periyodun son hücumunda ise Birsel'in asistini sayıya çeviren Holingsvorth, skora uzun bir sürenin ardından dengeyi getirdi. Son çeyreğe, 51-51'lik eşitlikle girildi.

Maçın 4. periyodunun ilk bölümünde Türkiye öne geçse de Rusya'nın yüzdeli dış sayıları, skoru yeniden Rusya lehine çevirdi. Ancak yaptığı etkili savunmayla rakibini yakalayan Potanın Perileri, bitime 3 dakika kala 60-60'lık eşitliği sağladı.

Mücadelenin son 2 dakikası ise adeta nefesleri kesti. Oyunun son bölümünde yapılan basit hatalar sonucu skorda geriye düşen Türkiye, Rusya'ya 66-63 mağlup oldu ve çeyrek finalde olimpiyatlara veda etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...