HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ehliyet almak giderek zorlaşacak

Kaynak:
- Güncelleme:
Ehliyet almak giderek zorlaşacak

GÜNDEM Haberleri  / 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, ehliyet sınavlarının bağımsız bir kuruluş tarafından yapılması kararını aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, direksiyon sınavının kriterlerinin yükseltilmesini ve sınavlarda profesyonel sınav yapıcılarının bulunmasını talep etti. nbsp;Kurul çalışmalarıyla ilgili alınan kararlar, özel bir yazıyla il valiliklerine gönderildi. nbsp;Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, yazıda alınan kararlar tek tek belirtilirken, halen Türkiye'de tartışılan sürücü kursları ve ehliyet sınavlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararlara da yer verildi.

Erdoğan'ın "son onay" olarak imza koyduğu kararlarda sürücü eğitimi ve sınav sisteminin yeniden yapılandırılması amacıyla yasal çalışma başlatılması talimatı verildi.

Daha iyi sürücüler yetiştirilmesi amacıyla, sürücü sınavlarının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilecek bağımsız bir kuruluşa yaptırılması kararı alındı.

Sürücü sınavlarında profesyonel görevlilerin yer almasının yanı sıra direksiyon sınavında başarılı olma kriterlerinin artırılmasına, kursların ve direksiyon sınavlarının MEB, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir komisyonca denetlenmesine karar verildi.

1 YIL ADAY SÜRÜCÜLÜK
Kurul kararları arasında, ilk defa ehliyet alacakların iyi birer sürücü olmalarını sağlamak ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak 1 yıl süreyle aday sürücülük uygulaması başlatılması da yer aldı.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...