HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kandil'den talimat geldi

Kaynak:
- Güncelleme:
Kandil'den talimat geldi

Politika Haberleri  / 

Türkiye'nin kritik dönemlerinde Kandil'den gelen talimatlar KCK'lı terör gruplarını harekete geçirdi. Seçim döneminde verilen talimatla her gece, KCK'lı her grubun 5 araç yakması istenmiş


Yüzlerce aracın kullanılmaz hale getirildiği olayların perde arkası, KCK iddianamesinde geniş şekilde yer aldı. İddianameye göre, eylemleri düzenleyen her gruba beş araç yakma hedefi ve- rilmiş. Bir eylemci, yaptığı konuşmada, "Polisler sabaha ka dar uyumayacak." diyor. İstanbul'da 189 günlük seçim sürecinde 200'e yakın araç, terör örgütü yandaşları tarafından kundaklanmıştı.

KCK terör örgütü iddianamesinde araç yakma eylemleri ile ilgili iddialar dikkat çekiyor. Tanık Barış Demirhan, verdiği ifadede, eylemleri ayrıntılarıyla anlatıyor. Olayların PKK'ya bağlı Demokratik Yurtsever Gençlik Birliği içindeki kişiler tarafından yapıldığını belirtiyor. Araç yakma emrini veren 'Bozo' kod adlı Mahmut Gücin ile KCK yapılanmasındaki İstanbul sorumlularından Abdullah Geldi'nin, PKK'nın kurduğu Halk Mahkemesi'nde beraber görev yaptıklarını vurgulayan tanık Demirhan, şu ifadeleri kullanıyor: "Maşallah Yağan, Besim Yılmaz ve Bozo kod adlı Mahmut Gücin yaklaşık 10-15 dakika ayaküstü bizden uzak bir yerde yapılacak eylemle ilgili planlama yapıyorlardı. İki adet beş litrelik ve bir adet 2,5 litrelik olmak üzere üç eşit şekilde bidonlara doldurarak siyah poşetler içerisine koyarak eylem gruplarına dağıttılar... Mahmut Gücin yanımıza geldi. Eylem yapmak için bekleyen şahıslara hitaben 'bu akşam yapacağımız araç yakma eyleminin eşzamanlı olarak saat 00.00'da başlayacağını, üç grup halinde eylem grupları oluşturacağımızı ve her grubun beş araç yakacağını, bizim grubun Esenkent'te, diğer grupların ise Zümrütevler ve Fatma Hanım bölgelerinde araç yakma eylemi gerçekleştireceğini' söyledi. Eylemi yapamayacağımı, gideceğimi ve Egemen Akdağ'ı Rüzgarlı Sokak'ta bekleyeceğimi söyledim. Süleyman Uslu, bana tepki gösterdi. 'Siz gitseniz dahi ben bu eylemi tek başıma bile yaparım, bu gece polisler sabaha kadar uyumayacak, bütün İstanbul bizi konuşacak.' dedi."

Demokratik Yurtsever Gençlik içerisinde Maltepe'de faaliyet gösterdiği, araç yakma, molotofkokteylli korsan gösteri eylemlerine katıldığı şüphesiyle gözaltına alınan Diren Bozyel, Abdullah Geldi için teşhiste bulunarak, "İl BDP binasından gelen üst düzey yönetici olup aynı zamanda oluşturulan 4 kişilik meclisin başkanıdır. PKK terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket eden ve bu doğrultuda terör örgütünün almış olduğu kararlara uymayan kişileri sorgulayarak karar veren şahıstır. İlçe başkanından üstünde bir konumu vardır. Sürekli BDP'ye takılır. KCK'ya bağlı kent meclisi içerisinde faaliyet gösterir." ifadelerini kullandı.
Politika
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...