Ömer Çelik: Krizi bizzat Başbakan yönetiyor

- Güncelleme:
Ömer Çelik: Krizi bizzat Başbakan yönetiyor

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Krizi Başbakan bizat yönetiyor ve bu önemli meselede vatandaşlarımız tedirgin olmasına gerek yok. Hükümet ve Meclis iş başındadır. Türkliye egemenlik haklarını koruyabilecek güçtedir. Bu nedenle Meclis'in tek ses olarak tezkerinin arkasında durmasını bekliyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten bir açıklama geldi.
"Türkiye savaş isteyen değil, bölgesinde barış isteyen bir ülkedir. Ancak mütacaviz, diktötör bir devlet egemenlik haklarımıza yönelik bu derece ileri bir adım atmışsa, Türkiye bunun gereğini yerine getirecek kudret ve kabileyettedir" diyen Çelik şunları söyledi:

"Bu tezkere, AK Parti'nin tezkeresi değildir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarıyla ilgili bir meseledir. Cumhuriyetimizle, demokrasimizle, milli irademizle ilgili, egemenlik haklarımızın korunması husuusunda bir tezkeredir. Bu konuda Meclis'teki bütün partilerin tek ses olarak hükümeitn arkasında durması gerekir. Bunu başka yerlere çekmek doğru olmaz.

Krizi Başbakan bizat yönetiyor ve bu önemli meselede vatandaşlarımız tedirgin olmasına gerek yok. Hükümet ve Meclis iş başındadır. Türkliye egemenlik haklarını koruyabilecek güçtedir. Bu nedenle Meclis'in tek ses olarak tezkerinin arkasında durmasını bekliyoruz."

Çelik, olay sonrası Suriye'den gelen, "Soruşturma başlatıldı, komşumuzun güvenlik haklarına saygı duyuyoruz" şeklinde açıklamaya ilişkin soruya ve 'yumuşama sinyali' yorumuna da, "Suriye ile ilgili haklarımızı saklı tutuyoruz. Ama kendi halkını öldürüen bir rejimin hiçbir açıklamasının doğru olduğunu düşünmüyoruz. Başka konularda da açıklamaları oldu ama hepsi zaman kazanmakla ilgiliydi. Suriye'de devlet ve rejim yok, katliam şebekesi var. Ve bu katliam şebekesinin hiçbir sözünü dikkate almak zorunda değiliz" şeklinde değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...